Туристическите оператори не могат да контролират, а само да изберат

...
Туристическите оператори не могат да контролират, а само да изберат
Коментари Харесай

Светлана Атанасова: Туроператорите не могат да контролират превозвачите

Туристическите оператори не могат да управляват, а единствено да изберат компанията транспортьор от препоръчаните налични. Това изясни в предаването " Преди всички " Светлана Атанасова - ръководител на Управителния съвет на Българската асоциация на туристическите организации. Тя отхвърли изказванието, че някои туристически оператори избират компанията транспортьор " единствено по фотография ". Обикновено те работят с една-две компании, чиито автопаркове познават, добави Атанасова.
Може една и съща компания да предлага разнообразни рейсове на разнообразни цени според от категорията им и в това няма мотив за терзание, счита Атанасова. Според нея самият факт, че държавните институции са пуснали в придвижване контретен рейс значи, че той не би следвало да заплашва живота на пасажерите. 
Какви рейсове да пътуват на другите дистанции се дефинира от министерството на превоза, сподели още ръководителят на Българската асоциация на туристическите организации. Според Атанасова, размерът на застраховките при злополуки, които вършат туристическите оператори при пътешестване, подхожда на отговорността, която операторът носи. Той се старае тя да дава отговор на нужните критерии, само че всеки може да реши дали да си направи спомагателна застраховка, уточни Светлана Атанасова.
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР