Туристическите агенти предвиждат промяна в навиците на туристите. Експертите подчертаха

...
Туристическите агенти предвиждат промяна в навиците на туристите. Експертите подчертаха
Коментари Харесай

Турагенции: Избягвайте Гърция това лято, става непоносимо горещо

Туристическите сътрудници плануват смяна в навиците на туристите. Експертите подчертаха резултатите от изменението на климата и световното стопляне върху стопанската система. Наскоро имаше известия за първите директни последствия за туризма - жизненоважен бранш за гръцката стопанска система.

Туристическите сътрудници пресмятат, че може да има разтърсвания в известните летни дестинации и туристически сезони заради рискови явления като горещи талази, които предизвикват дискомфорт и пожари.

Според оценките на еколозите честотата и интензивността на рисковите горещини ще продължат да се усилват и до 2050 година половината от популацията на Европа, основно на юг, ще бъде изправено пред висок или доста висок риск от топлинен стрес. Изчислено е, че смъртните случаи, свързани с доста високи температури, могат да се удвоят или даже утроят през идващия интервал, информира кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

Големи туристически компании за отдих, пътувания и туризъм, като TUI, оповестиха, че също по този начин обмислят в допълнение даване на своите клиенти със застрахователно покритие за тези, които могат да бъдат наранени от феномени, свързани с изменението на климата.

Туроператорите плануват смяна в навиците на туристите, които евентуално оттук насетне ще търсят по-гостоприемни климатични зони. Любимите дестинации през юли и август, като Гърция, могат да реалокират " високия сезон " няколко месеца преди или след горещото лято. Например, май и юни или септември и октомври.

Притесненията по отношение на резултатите върху гръцкия туризъм бяха подсилени от известията за гибелта на туристи на гръцките острови.

Туристически агенции посочват Гърция като едно от местата, които туристите би трябвало да заобикалят това лято, изключително в случай че търсят дестинация за туризъм и разглеждане на забележителности.

" Гърция е отвратително гореща през лятото, което в действителност може да ви коства удоволствието. Това е изключително правилно, в случай че обичате да се разхождате или да изследвате мястото, което посещавате. Това включва по какъв начин ще би трябвало да изкачите стотици стъпала в живописни, само че също и в някои случаи отвратително пренаселени региони, като да вземем за пример в Санторини ", пишат те.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР