Туристически сезон ще има тази зима в Австрия, но при

...
Туристически сезон ще има тази зима в Австрия, но при
Коментари Харесай

Искат ковид сертификати на лифтовете в австрийските курорти

Туристически сезон ще има тази зима в Австрия, само че при съблюдаване на строги правила. Всички гости на зимните курорти ще би трябвало да носят маски във лифтовете и да покажат, че са имунизирани, имат негативен тест или са се възстановили от COVID-19.

Австрийските управляващи показаха публично по какъв начин ще наподобява идния сезон и подчертаха значимостта на съживяването на туризма, който способства за над 5% от стопанската система на страната. Има и много неясноти, като да вземем за пример по какъв начин при дълъг престой в хотел неимунизираните хора ще потвърждават, че не са инфектирани. Миналият зимен сезон курортите в Австрия бяха отворени, само че хотелите затворени и това спря непознатите скиори.

„ Това значи, че тези, които желаят да се насладят на безвредна и безгрижна зимна почивка в Австрия, несъмнено би трябвало да се имунизират и да се възползват от тази възможност”, съобщи министърът на туризма Елизабет Кьостингер.

„ Искаме да подсигуряваме безвредна отмора на локалните хора и гостите, като съблюдаваме доста ясни правила: така наречен 3G предписание – „ имунизиран, възобновен или тестван” в хотелиерския и ресторантьорски бранш се оказа сполучливо и ще продължи да се прилага”, сподели министър председателят на провинция Тирол Гюнтер Платер.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР