Туристическата алея в района на Рилските езера - прокопана с

...
Туристическата алея в района на Рилските езера - прокопана с
Коментари Харесай

Руши се екопътеката към Седемте рилски езера

Туристическата алея в региона на Рилските езера - прокопана с багери преди месеци в предпазената околност, което провокира скандал - към този момент се разрушава. Само за няколко месеца, алеята към езерата, построена за милиони, към този момент се нуждае от ремонт.

Изграждането на екопътеката бе осъществено предходната година, като за задачата бяха отпуснати 2,5 милиона лв.. Част от камъните са извадени, като има и счупени парапети. От Национален парк " Рила " оповестиха, че недобронамерени туристи са пропагандирали в обществените мрежи всеки, който отиде на езерата, да извади по един камък от пътеката.

От управлението на Национален парк " Рила " обясниха, че част от алеята е разрушена от ерозията, която е породена от големия туристопоток през летните месеци. А друга част от нея е съзнателно разрушена от хората.

" Специално тази част - от езеро " Окото " към езеро " Сълзата ", която се твърди, че е разрушена от снега, не, не е разрушена от снега, а от хората и от едни групи хора, които проведено го направиха ", сподели Красимир Андонов, шеф на Национален парк " Рила ".

Андонов добави още, че съгласно допитванията, които са създали от Национален парк " Рила ", в последните месеци, 90 % от хората, които посещават езерата, утвърждават алеята.

Директорът на парка съобщи, че, в случай че я няма пътеката, отрицателните последици за езерата щели да са по-големи.

Репортер: Станислава Николова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР