Туристическа агенция взе 11 000 лева за екскурзия до Румъния

...
Туристическа агенция взе 11 000 лева за екскурзия до Румъния
Коментари Харесай

Туристическа агенция взе 11 000 лв. от ученици, но не отидоха на екскурзия

Туристическа организация взе 11 000 лв. за екскурзия до Румъния от възпитаници от Велико Търново, само че минути преди да потеглят, пътуването се провали. Причина за несъстоялата се екскурзия са неуредени взаимоотношения сред организацията и транспортната компания, които от години работили без контракт. В резултат тъкмо преди да тръгнат, децата разбрали, че рейсове няма, заяви Българска национална телевизия.

Над 60 деца и шестима учители от американския лицей във Велико Търново трябвало през вчерашния ден следобяд да заминат за Румъния. Пътуването коствало 190 лв. на всяко дете и били преведени авансово на туристическата организация. От нея обаче им съобщили, че екскурзията няма да се състои, тъй като фирмата-превозвач отхвърля да им изпрати рейсове.

" Накрая идваме тука и няма екскурзия ", оплака се едно от девойките - Гергана.

" Голямо отчаяние за всички нас ", добави съученичката й Илинда.

" Имаме контракт с компанията, който регламентира отговорностите на всички страни, от наша страна сме изпълнили всички обвързване по контракта ", акцентира учителката в Американски лицей " Аркус " - Велико Търново Джена Стайкова.

Управителят на туристическата организация Василя Вълкова изясни, че предходната вечер е превела парите за пътешестване на фирмата-превозвач, с която от години работела без контракт, а всички заплащания изпращала по персоналната сметка на притежателя ѝ.

" Бяха им изпратени тези пари, само че един без 10 се обаждат непосредствено в колежа и споделят, че рейс няма да пътува, защото тези 10 000 лв. не са ги видели в сметката си ", сподели Вълкова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР