Туристи ще напълнят СПА хотелите в Хисаря в дните около

...
Туристи ще напълнят СПА хотелите в Хисаря в дните около
Коментари Харесай

Администрацията в Хисаря с коледни бонуси от 300 до 1000 лев...

Туристи ще изпълнят СПА хотелите в Хисаря в дните към Коледа и Нова година, уредниците оповестиха богати празнични стратегии, които да радват и забавляват гостите. Празненствата обаче няма да напущат хотелите, те ще останат единствено в залите. Заради противоепидемичните ограничения общината няма да провежда тържества нито за Коледа, нито за Нова година на площада в курортния град. За да бъдат защитени децата, няма да се състоят и обичайните поздравления в детските градини, заяви кметът на общината инж. Пенка Ганева. По-добре да предпазим децата и родителите, в сравнение с поради един час празник да допуснем да има заболели хора, изясни тя.

В същото време общината ще продължи да обслужва жители в работните дни преди Нова година. По-голямата част от чиновниците ще почиват от 24 декември до 4 януари, само че в последните дни на декември – 29, 30 и 31 ще има чиновници, които ще работят и ще обслужват жителите. Не-малка част от хората обаче излизат в отпуск, те ще съберат празничните и почивните дни с дните от полагаемият им се отпуск.

Тази година, разлика от предходната, работещите в администрацията ще получат коледни бонуси, научи „ Марица “. Това става по решение на Общинския съвет. Старейшините на общината взеха решение за това да бъде разпределена икономията от фонд „ Работна заплата “, изработен през година.

Икономиите обаче са вследствие на повече болнични дни в годината на ковид. Една част от чиновниците са преболедували ковид-19 и по тази причина част от фонда не е разпределян за заплати. Тази сума ще бъде разпределена на чиновниците съгласно показана работа през годината. Общинските съветници са решили
бонусите да варират от половин минимална заплата до 1000 лв..

Свързани вести Дарители пълнят кутии с храни за хора в потребност в Хисаря Хисаря в листата на ЮНЕСКО? Подготвят документите

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР