Туристи се оплакват от липсата на свободна зона за плаж

...
Туристи се оплакват от липсата на свободна зона за плаж
Коментари Харесай

Туристи се оплакват от липсата на място по плажовете на Приморско

Туристи се оплакват от неналичието на свободна зона за плаж на Северния плаж на Приморско, оповестява БТВ.

Свободните места са оградени за атракциони с джетове и водни колела, изнесени са на повече от половин километър или са отдадени на избрани туристически компании. Чадърът коства 5 лв., а още толкоз е и цената на шезлонга.

" Голяма част е отдадена на избрана туристическа компания, като оферират в туристическите пакети шезлонг и чадър, една част, която би трябвало да е свободна зона, пък е отдадена на детски лагери ", разяснява Стоян Петров, ръководител на Регионалната туристическа камара в Приморско.

Концесионерът изяснява, че даже и да има отдадени чадъри на туристическа компания, за това има контракт. " Никъде не написа, че е неразрешено, то е заварено състояние ", разяснява шефа на Северен плаж - Приморско. По думите му плажът е разпределен отмерено - 50 на 50. Стопанисваната от този концесионер линия е дълга километър, до плажа на някогашната резиденция " Перла ".

" Пълно е на всички места, вървим от може би 500 метра нататък и не може да намерим на никое място места ", оплаква се екскурзиант. По документи свободната зона е повече от заетата с чадъри.

Единствено Министерството на туризма може да откри дали е спазено условието за 50% свободен и еднакъв достъп до плажа за всички жители.

 Незаконни обекти в центъра на Слънчев бряг, откри неочаквана инспекция
Незаконни обекти в центъра на Слънчев бряг, откри неочаквана инспекция

Министър Николина Ангелкова напомни, че се разискват текстове за изменение и допълнение в Закона за туризма
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР