Туристи от 10 държави влизат в България само с отрицателен

...
Туристи от 10 държави влизат в България само с отрицателен
Коментари Харесай

Туристи от 10 държави влизат в България само с отрицателен PCR тест

Туристи от 10 страни влизат в България единствено с негативен PCR тест. Заповедта на новия здравен министър проф. Костадин Ангелов е издадена през днешния ден. С негативен PCR тест в България могат да идват непознати жители, пътуващи по основни аргументи от останалите трети страни, оповестиха от здравното министерство.
Гражданите на Северна Македония, Сърбия, Албания, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Украйна, Молдова, Израел и Кувейт могат да влизат у нас за туризъм против негативен PCR тест, изработен през последните 72 часа. За жителите на Украйна условието за показване на негативен PCR тест важи от 30 юли, а за всички останали – от на следващия ден, 28 юли.

Като основни аргументи в заповедта на здравния министър са посочени: активността на сезонни аграрни служащи и служащи в региона на туризма; на лица, пътуващи за обучение; пътуващите по филантропични аргументи и представителите на търговско-икономически и капиталови действия.

PCR тест не се изисква за лица, идващи у нас от държави-членки на Европейски Съюз, Обединено кралство Англия и Северна Ирландия, страни по Шенгенското съглашение, както и от Алжир, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Република Корея, Тайланд, Тунис, Източна република Уругвай. Те не подлежат и на 14-дневна карантина.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР