Туристът, който е издълбал името си и това на приятелката

...
Туристът, който е издълбал името си и това на приятелката
Коментари Харесай

Туристът, драскал по Колизеума, се оказа българин

Туристът, който е издълбал името си и това на приятелката си в 2000-годишния Колизеум във видео, гледано от милиони, е фитнес инструктор от България, който живее във Англия, разкрива MailOnline, представен от БГНЕС.

27-годишният Иван Димитров, който също се назовава Иван Хокинс, беше сниман от камерата на американския курортист Райън Луц, до момента в който издълбава с връзка ключове думите „ Иван и Хейли 23 “ в тухлената зидария.

Роденият в България Иван бил в Рим с дългогодишната му другарка Хейли Брейси, на 33 години, предишния уикенд. Служителите останаха гневни от безсмисления вандализъм и дадоха обещание да издирят виновника. MailOnline откри, че Иван, който е родом от Ловеч, работи като фитнес треньор в Бристол, само че и като снабдител. Смята се, че Хейли ръководи личен бизнес за спортно хранене и двамата живеят дружно в предградието Кейншам, близо до фитнес залата Лонгуел Грийн, където Иван е треньор.

Случаен минувач заснелДимитров, до момента в който издълбава имената в каменните стени на 1937-годишната постройка благодарение на връзка ключове предишния петък, 23 юни. В изказване, оповестено през вчерашния ден следобяд, представител на карабинерите сподели: „ След следствия по тъжба, показана от администрацията на Colosseum Park, карабинерите в кординация с прокурора на Рим, идентифицираха посредством обичайни следствия и фотографско сравнениелицето, заподозряноче е отговорно за гравирането на личното си име и това на партньорката си в Колизеума. Карабинерите са открили, че това е двойка, мъж и жена, живеещи в Англия.

Райън разгласява видеото онлайн, откакто се натъква на Иван, облечен в синя тениска и къси панталони, до момента в който обезобразява тухлената зидария. Райън споделя: „ Ти съществено ли? Това е неуместно, дребосъче “.

Отличителен черен състезателен часовник с кръговиден циферблат на китката му съответствува с този, който Иван носи на страницата си във Facebook за фитнес тренировки. Хейли, която е облечена в бяло и носи раница, остава с лице към стената. При намесата на Райън, Иван просто се обръща и му се усмихва, преди да насочи вниманието си към издълбаването на името си и това на Хейли на стената.

Географът Райън разгласява фрагментите на уеб страницата Reddit и клипът му бързо стана вайръл, единствено в YouTube той беше гледан над 220 000 пъти. Имаше и неодобрение от страна на публични лица в Рим, а гневният министър на културата на страната Дженаро Санджиулиано сподели: „ Смятам за доста неприлично екскурзиант да опорочи едно от най-известните места в света, историческо завещание като Колизеума, с цел да гравира името на годеницата си “.

Колизеумът, считан за едно от седемте чудеса на актуалния свят, е обект на международното завещание. Това е дружно с 54 други италиански обекта, които съставляват историческия център на града.

През 2014 година съветски екскурзиант беше санкциониран с 20 000 евро за издълбаване на огромна писмен знак „ К “ на стената на Колизеума и получи условна присъда от четири години затвор при кратко правосъдно разследване, напомня Българска телеграфна агенция.

През идната година двама американски туристи също бяха упрекнати в нанасяне на вреди при утежняващи условия, откакто издълбаха имената си в паметника.

Италианското туристическо лоби „ Федертуризмо “, подкрепено от статистическото бюро ИСТАТ, разгласи, че 2023 година се обрисува като рекордна за посетителите на Италия, надминавайки даже равнищата отпреди пандемията, които доближиха връх през 2019 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР