Туристът, който беше открит мъртъв вчера в Стара планина, е

...
Туристът, който беше открит мъртъв вчера в Стара планина, е
Коментари Харесай

Загиналият в Стара планина турист е лекар в Александровска болница

Туристът, който беше открит мъртъв през вчерашния ден в Стара планина , е 26-годишният доктор Марио Шкодров от Александровска болница. В страницата си във Facebook от лечебното заведение оповестиха скръбната вест.

 

На 16 декември Шкодров щял да навърши 27 години . Младият лекар е бил сирак, отличен студент, а от тази година избрал да специализира „ Спешна медицина ”. Много пъти е взел участие непринудено и безплатно в прегледите на възрастни хора от Северозападна България, проведени от Фондация „ Направи положително – Александровска ” и сътрудници, показват още от лечебното заведение:
 
" Въпреки късия му житейски и професионален път, ще запомним доктор Шкодров с неговата усмивка , с огромното му сърце, кураж и предпочитание да откликва на всеки вик за помощ, постоянно подготвен да се себераздава и да твори положително …. Горди сме, че имахме достойнството да го познаваме! Поклон пред светлата му памет! "

 
30 планински спасители издирваха изгубилия се екскурзиант, който бе в неопределеност от 10 декември, когато към 16 часа той тръгнал от хижа " Добрила " в неприятно време. За последно се обадил на хижаря в хижа " Амбарица ", където възнамерявал да стигне, с цел да заяви, че се губи. Според Емил Нешев от ПСС точно късното потегляне в неприятно време е станало причина за злополучния случай.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР