Турист се удави при потъването на туристическо корабче в района

...
Турист се удави при потъването на туристическо корабче в района
Коментари Харесай

Туристическо корабче потъна край Анталия, руснак е загинал

Турист се удави при потъването на туристическо корабче в региона на средиземноморския курорт Алания, окръг Анталия, съобщи турската частна телевизия НТВ.

Корабчето е превозвало към 30 души. Плавателният съд е потопен по неизяснена към този момент причина на 50-100 метра от пещера при крепостта на Алания, предава Българска телеграфна агенция.

Екипи на бреговата защита се отзовали на получения сигнал за бедстващи хора и отишли на мястото, където заварили 30-ина души в лодката. Намерено е тялото на един удавен човек, оповестява още малкия екран.

Представител на съветското консулство в Анталия заяви за ТАСС, че починалият е съветски жител. Той посочи, че на борда на корабчето е имало 32 задгранични туристи, в това число руснаци. Тялото на починалия 37-годишен руснак било намерено в трюма на корабчето.

Според съветското консулство корабът се е натъкнал на подводни скали и е потопен, а пасажерите са се избавили на скалите и по-късно са били откарани на брега, с цел да получат здравна помощ.

Агенция ДПА заяви, че по данни на бреговата защита на борда е имало 38 души, от които един е умрял, а 37, в това число 5 членове на екипажа, са били избавени. Два кораба на бреговата защита и екип от водолази са били изпратени на мястото на случая.

Спасителната интервенция е завършила, аргументите за случая се проверяват, заяви бреговата защита.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР