Турист се изкъпа в езерото Безбог, което е с ледников

...
Турист се изкъпа в езерото Безбог, което е с ледников
Коментари Харесай

Турист се изкъпа в езерото Безбог, а след забележка си свали боксерките пред деца

Турист се изкъпа в езерото Безбог, което е с ледников генезис и попада в рамките на Национален парк „ Пирин “. Случката е снимана от планински лидер.

„ Вървях по маршрут, който завършва на хижа „ Безбог “, и видях господин, който се къпе в езерото. Отидох при него, с цел да му направя забележка и да му кажа, че съм го снимал, а той беше извънредно безочлив. Свали си боксерките пред хората и децата, които стояха на брега на езерото, и сподели да го фотографирам отново. Втори фотоси обаче не съумях да направя. За мен обяснението, че това се случва постоянно, е липса на планинарска просвета в хората, които вървят в планините. Увеличават се и нарушаванията в планината, и случаите, и замърсяванията “, разяснява в ефира на bTV Mихаил Чачановски.
„ Когато защитата не е на място, с цел да глоби въпросния човек, и ѝ се обадя, времето, за което ще дойдат, е толкоз дълго, че индивидът от дълго време ще си е тръгнал. Потърсих нормалната защита, която стои в региона на езерото, не я открих, след което отидох при хората от лифта, да ги попитам дали знаят къде е защитата. Отговориха ми, че си е тръгнала преди 30-40 минути “, описа мъжът.   „ Предупреждавам, че плуването и скачането във водните площи - освен в езерата на Национален парк Пирин, е неразрешено. Парковата защита, която е на терен, следи за спазването на режима и нормите по принцип в защитната територия, само че тя дава отговор за над 50 такива езера, тъй че разгадавам на съобразителността на хората “, разяснява пред bTV шефът на Национален парк " Пирин " Росен Баненски.   “Това е неразрешена активност. На всяко едно езеро има табло с наличните телефони и информации какво е позволено в това езеро и какво не е. От вас научих, че ма подобен случай за плуване в Безбожко езеро. Назначил съм инспекция. Ще се свържем с хората, които са били в региона, с цел да дадат повече детайлности и да може нарушителят да бъде открит и глобен. В събота и неделя парковата защита е била на терена, само че сега навръх това е отсъствала. Доколкото разбрах били са на час-час и половина от мястото до Попово езеро, защото сме имали сигнал за нелегално палене на огън и парковата защита е реагирала, тъй като в това горещо време паленето на огън е доста по-голямо и ужасно нарушаване, което хората могат да правят на такива предпазени територии “, разяснява още Росен Баненски.   " Обясненията ми се костват много верни. Аз обаче пристигнах от Попово езеро и не видях нито палене на огън, нито защита, а лифтаджиите ми споделиха, че защитата си е тръгнала ", заяви Mихаил Чачановски.
От 100 до 500 лв. е санкцията, в случай че нарушителят бъде открит.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР