Турист е починал в района на местността Белия улей, над

...
Турист е починал в района на местността Белия улей, над
Коментари Харесай

Турист почина, след като пропадна в улей над Рилския манастир

Турист е умрял в региона на местността Белия улей, над Рилския манастир и Кирилова поляна, оповестява Българска телеграфна агенция. От Планинската избавителна работа оповестяват, че това е младеж, който евентуално е паднал в улея. Три отряда на Планинската избавителна работа са взели участие в нощната акция по изваждането му – от Благоевград, София и Самоков.

Самата акция е завършила към 5:00 ч. тази заран. " Много комплициран терен, много хлъзгав сектор, употребявани са въжета за втурване в улея, който е доста стръмен и е ситуиран сред връх Злия зъб и връх Ловница ", обясниха от ПСС.

Трябва доста да се внимава във високата част на планината и на стръмните места, поучават планинските спасители. Да се потегля с подобаваща екипировка и обувки и да не се излиза отвън пътеките и маркировката, прибавят те. От ПСС прецизират още, че температурите са паднали с 5 до 7 градуса от през вчерашния ден до през днешния ден.

Не се предлага излизане във високите елементи на планините, атмосферните условия денем ще са неприятни. Ще духа доста мощен вятър, изключително в региона на Стара планина.

Времето ще е облачно и мъгливо, споделиха още от ПСС.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР