Турчинът Халил Умут Мелер ще ръководи втората среща на България

...
Турчинът Халил Умут Мелер ще ръководи втората среща на България
Коментари Харесай

Обявиха съдията на Унгария - България

Турчинът Халил Умут Мелер ще управлява втората среща на България в Европейските квалификации в група G - гостуването на Унгария в понеделник. Мачът е на 27-и март, понеделник, от 21.45 часа на стадион Пушкаш Арена в Будапеща. Умут Мелер сега е идната огромна вяра на турското съдийство след придобилия съвсем именит статут Джунейт Чакър.

Той е от Измир, работи като управител в комерсиална компания, а през втората половина на сезон 2021/22 беше нараснал в най-високото равнище - категория " Елит " на УЕФА.

Помощници ще бъдат Мустафа Емре Ейсьой и Керем Ерсой, а четвърти съдия е Арда Кардешлер - всички негови сънародници. Делегат на УЕФА е Дейвид Макдауъл от Словения, а за съдийски наблюдаващ централата е изпратила Маринус Коопман (Нидерландия).
 Балъков: Футболът в България няма да го оправим
Балъков: Футболът в България няма да го оправим

" Резултатите са най-маловажни "

На 36-години Умут Мелер към този момент управлява мачове в групите на Шампионската лига не за първи сезон. Последният му интернационален мач беше срещата-реванш от осминафиналите на 7-и март сред Бенфика и ФК Брюж (Белгия), приключила 5:1.

Освен това има два мача в групите на Лига Европа през този сезон, както и два мача в шампионата Лига на Нациите, само че единствено в Лиги А и В. Един от тези мачове беше и последният на Ивайло Петев като народен треньор на Босна и Херцеговина - гостуването на Румъния, когато босненците към този момент си бяха подсигурили 1-ата позиция.

Има два мача във визитката си на българския ЦСКА, само че и двата приключват неуместно за армейците от София. Той управлява срещата от Лига Европа ЦСКА-София против румънския ЧФР Клуж на 22-и октомври 2020-а година, която беше извоювана от гостите с 0:2. Тогава съдията сподели четири жълти картона, което е малко за неговите стандарти. Две години по-рано пък надува свирката на мача ФК Копенхаген - ЦСКА, отново в Лига Европа, приключила 2:1 за датчаните.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР