Турчин бе осъден днес на три години и десет месеца

...
Турчин бе осъден днес на три години и десет месеца
Коментари Харесай

Турчин влиза в затвора за нападение срещу жена, носеща къси панталони

Турчин бе наказан през днешния ден на три години и 10 месеца затвор за това, че нападнал млада жена в рейс, защото била облечена " непристойно ", заяви в. " Хюриет дейли нюз ".

Абдуллах Чакъроглу бе задържан и пускан на независимост два пъти, след което бе арестуван за трети път за нападението, осъществено на 12 септември 2016 година Чакъроглу бе ритнал в лицето 23-годишната здравна сестра Айшегюл Терзи, защото носела къси панталонки. При нападението в Истанбул той крещял, че " тези, които носят къси панталони, би трябвало да умрат ".

Прокуратурата настояваше за присъда от 9 години и 4 месеца затвор.

Съдът призна Чакъроглу за отговорен в " възпрепятстване свободата на религия и персонално мнение ", " преднамерено нанасяне на телесна вреда " и " засегнатост ".

Арестуването му стана допустимо откакто Терзи се оплака в полицията и потърси правата си. Съдът в началото реши да го пусне на независимост, само че след митинги той бе арестуван още веднъж и бе изправен пред арбитър на 26 октомври предходната година. Началото на процеса бе отсрочено, а арестуваният бе пуснат условно на независимост.

Когато през днешния ден му бе дадена последна дума, Чакъроглу съобщи, че " нямаше да споделям това, тъй като е невъзпитано, само че когато седеше, се вуждаше бельото ѝ. Бих желал да знам къде е границата на допустимото, което обрисува нашата страна. Това е Турция и това е ислямска страна... бях предизвикан. Освен това във въпросния ден не си бях взел лекарството и това ми се отрази ".

" Хюриет дейли нюз " споделя още, че поданици на квартал в столицата Анкара се оплакали на шеф на постройка, че би трябвало да изиска от една от обитателките да си пуска пердетата, тъй като носи къси панталони вкъщи.

Жената е преподавателка по британски и споделя, че сама тя от дълго време е " следена " от съседите си и от страители на обект против жилището ѝ и че това се виждало от изявленията им в обществени мрежи. " Сега тези, които следят дома ми, тъй като нося къси панталони, се оплакват от мен пред шефа на постройката, а той ме предизвестява да спусна завесите в името на персоналната ми сигурност ", споделя дамата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР