Тунизийката Онс Жабур се класира за полуфинал при жените на

...
Тунизийката Онс Жабур се класира за полуфинал при жените на
Коментари Харесай

Онс Жабур на 1/2-финалите на Уимбълдън

Тунизийката Онс Жабур се класира за полуфинал при дамите на шампионата от Големия шлем Уимбълдън, откакто съумя да се измъкна от сет пасив и завоюва с 3:6, 6:1, 6:1 против чехкинята Мари Бузкова.

Жабюр, номер 3 в схемата, се оказа най-високо класираната и към момента оживяла в женския шампионат на " Ол Ингланд Клъб ". Тунизийката загуби шокиращо още в първия кръг тази година на Ролан Гарос, само че по-късно завоюва 10 следващи мача.

И в този момент на полуфинала ще се изправи против 103-ата в ранглистата Татяна Мария, която по-рано през днешния ден отстрани сънародничката си Юле Ниймайер.

Преди това 34-годишната Мария, която е майка на две деца, съумя да стигне до поврат след два часа и 17 минути игра. В първия сет 22-годишната Ниймайер направи единствения пробив, с цел да се наложи с 6-4, само че опитната Мария отговори уместно във втората част, в която даде единствено два гейма на съперничката си. В решаващия трети сет двете си размениха по един пробив, само че когато Ниймайер сервираше за тайбрек се пропука и в последна сметка Мария победи със 7-5.

По този метод Мария, която в предходните си 34 участия в Големия шлем не бе прекосявала трети кръг, се класира за полуфиналите в Ол Ингланд Клъб.

В първия сет Жабур беше много разконцентрирана и не съумя да се оправи със стоическата отбрана на чехкинята Бузкова. 23-годишната Бузкова до през днешния ден в никакъв случай не беше прекосявала втори кръг в Големия шлем, само че през днешния ден в първия сет проби два пъти сервиса на противничката си.

Но във втория сет африканката й върна три пробива, с цел да изравни небрежно сетовете на 1:1. В третия сет, Жабюр се възползва от момента и осъществя нови два леки пробива за 4:0 и оформи серия от осем следващи гейма преди чехкинята да върне един пробив. Но това беше единствено минимално разпределяне у фаворитката, която с нов пробив си подсигурява и успеха.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР