Тунизиецът Малек Жазири отнесе германската надежда Александър Зверев със 7:6

...
Тунизиецът Малек Жазири отнесе германската надежда Александър Зверев със 7:6
Коментари Харесай

Жазири изхвърли Зверев от турнира в Пекин

Тунизиецът Малек Жазири отнесе немската вяра Александър Зверев със 7:6 (4), 2:6, 6:4 по път към четвъртфиналите на шампионата по тенис в Пекин. 21-годишният немец се срина до номер 5 в света, откакто се появи много едва на шампионатите от Големия шлем през сезона. Въпреки че завоюва шампионатите в Мадрид, Вашингтон и Откритото състезание на Бавария, Зверев през днешния ден изглеждаше в някои моменти изцяло беззащитен против 61-ия в международната класация Жазири, като безпомощността му мина в яд, разбивайки ракетата в земята.

View this post on Instagram
A post shared by Tennis Memes (@atpwtamemes) on Oct 4, 2018 at 9:57am PDT
Зверев започва с пробив и 2:0, само че позволи незабавно 34-годишният Жадири да върне един. След като се стигна до тайбрек, преломната точка беше след два пробива при подаване на Зверев. След това африканецът поведе с 5:2, което беше задоволително. Германецът се върна в играта във втория сет, само че Жазири резервира сили за третия, сподели самообладание и осъществя два пробива за 6:4.

Следващият противник на спечелилия ще бъде Николоз Басилашвили, откакто грузинецът отнесе Фернандо Вердаско със 7:6 (3), 6:4. Вердаско се оказа черна котка за Анди Мъри, елиминирайки го на Ю Ес Оупън и Шенжен, само че не съумя да се оправи с първия грузинец в историята на тениса, печелил шампионат от АТР.

Опитният италианец Фабио Фонини мина през 20-годишния Андрей Рубльов (Русия) с 6:4, 6:3, а досега е събрал три трофеи от тура и се е изкачил на 14-о място в Световната класация. Следващият му противник ще бъде унгарецът Мартон Фучович, номер 45 в света.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР