Туниски кораб с около 40 африкански мигранти стои от 11

...
Туниски кораб с около 40 африкански мигранти стои от 11
Коментари Харесай

Кораб с 40 африкански мигранти е блокиран край бреговете на Тунис

Туниски транспортен съд с към 40 африкански мигранти стои от 11 дни в крайбрежието на Тунис, тъй като управляващите отхвърлят да ги одобряват, предадоха Ройтерс и ДПА, базирайки се на туниския Червен полумесец.
 
Мигрантите, тръгнали от Либия, били избавени на 13 юли в малтийската зона за търсене и избавяне от снабдителния транспортен съд " Сарост 5 ". Впоследствие те били откарани в туниски води, само че останали блокирани от управляващите, който считат, че Малта или Италия би трябвало да ги одобряват.

Tra loro due donne incinta e un ferito. Ma come direbbero i razzisti del cambiamento, che ce ne frega?
— Globalist.it (@globalistIT) Африканските мигранти в морето са в тежко положение, откакто капитанът на съда отхвърли да получи помощ, с цел да окаже напън на туниските управляващи да ги одобряват. След 11 дни в морето обаче решение няма. Мигрантите са изтощени, належащо е неотложно решение, сподели Монжи Слим от Червения полумесец.
 
Този месец Италия прикани за основаване на центрове за мигранти в Африка, с цел да се спре притока на претенденти за леговище към Западна Европа. Тунис отхвърли това предложение.

 
UPDATE 1/x
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР