ТУНИС, Тунис (AP) — Съд в Тунис осъди задочно бившия

...
ТУНИС, Тунис (AP) — Съд в Тунис осъди задочно бившия
Коментари Харесай

Бившият президент на Тунис Монсеф Марзуки беше осъден задочно на 8 години

ТУНИС, Тунис (AP) — Съд в Тунис осъди задочно някогашния президент Монсеф Марзуки на осем години затвор като част от репресиите в страната против съперниците на Президентът Каис Сайед.

Обвиненията против Марзуки, който живее в Париж, произтичат от негови забележки, които съгласно управляващите са нарушили законите против подбудителство и приканване за събаряне на държавното управление, сподели представителят на съда Мохамед Зитуна пред държавните вести на Тунис организация TAP в петък вечерта.

Адвокатът му Самир Бен Амор сподели пред Асошиейтед прес, че присъдата илюстрира „ втвърдяването на политическата линия, възприета от държавното управление против съперниците “.

Марзуки беше първият демократично определен президент на Тунис от 2011 до 2014 година, откакто митингите на Арабската пролет накараха автократичния президент Зин Ел Абидин Бен Али да се отдръпна и да избяга от страната. Дългогодишен деятел за правата на индивида, Марзуки се обрисува като изострен критик на дейностите на президента Каис Сайед да консолиди...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР