Тунис - страната, от която преди 10 години започна серията

...
Тунис - страната, от която преди 10 години започна серията
Коментари Харесай

Тунис отново е под еднолично управление

Тунис - страната, от която преди 10 години стартира серията от революции в арабския свят - така наречен Арабска пролет, още веднъж е под еднолично ръководство.

Тази вечер президентът Каис Сайед вкара комендантски час, забрани събираниията на групи от повече от трима души, както и пътуванията сред обитаемоте места и също така затвори най-малко за два дни всички обществени институции и неправителствени организации.

Работещи остават единствено структурите за сигурност и лечебните заведения.

Снощи в столицата Тунис и в доста други градове на страната се стигна до конфликти сред армията и последователи на ръководещата ислямистка партия " Еннахда ", откакто Сайед уволни премиера Хашем Мишиши и заповяда на Народното събрание да се разпусне за 30 дни.

Тази вечер президентът отхвърли да прави прелом и съобщи, че работи според член 80 от конституцията, който му разрешава в изключителни обстановки да разпуска държавното управление и Народното събрание.

Законът обаче постановява това да стане след съвещания с премиера и с ръководителя на Народното събрание, а и двамата отхвърлят Сайед да ги е питал преди да работи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР