Тунис спечели първа точка на турнира за Купата на африканските

...
Тунис спечели първа точка на турнира за Купата на африканските
Коментари Харесай

Тунис стигна до първа точка в Купата на африканските нации след равенство с Мали

Тунис завоюва първа точка на шампионата за Купата на африканските народи, откакто приключи 1:1 с тима на Мали в група Е. За тунизийците това е втори мач след изненадващото проваляне от Намибия на старта. Мали има към този момент 4 точки и умерено гледа към класирането на осминафиналите.

Малийците откриха резултата Ласин Синайоко още в 10-ата минута, за който това беше второ попадение на шампионата. Той влезе към вратата на съперника от ляво и с невисок удар прати топката тъкмо до гредата. Но единствено 10 минути по-късно Тунис изравни след много хубава офанзива. Комбинацията стигна до крайния бранител Али Абди, който влезе по крилото и след това върна обратно към Хамза Рафия и атакуващият халф на Лече прати топката в мрежата.

През втората част отборът на Тунис владееше топката, само че без необикновен резултат. Срещата се игра на стадиона Корхого, който е напълно покрай границата с Мали и тази страна несъмнено имаше повече поддръжници на трибуните. 11 минути преди края на срещата те можеха и да се зарадват на втори гол, само че тунизийската отбрана почисти топката от крайници на Синайоко.

Първите два тима от всяка група в шампионата не престават към втората фаза, както и три от шестте трети тима. На същия този стадион Тунис, който победи Франция на Световното състезание в Катар през 2022-а година, се нуждае от наложителна победа над Южна Африка, с цел да продължи към осминафиналите.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР