Тунис ще прекъсне водоснабдяването на гражданите за седем часа на

...
Тунис ще прекъсне водоснабдяването на гражданите за седем часа на
Коментари Харесай

Тунис минава на воден режим заради сушата

Тунис ще прекъсне водоснабдяването на жителите за седем часа на нощ в отговор на най-тежката суша в страната. Това заяви Ал-джазира, базирайки се на държавната водоразпределителна компания SONEDE.

Засегнатата от суша страна разгласи други строги ограничавания върху потреблението на вода, в това число възбрана за потреблението на питейна вода за напояване на аграрни земи или зелени площи, или за разчистване на публични площи или коли.

Държавната водоразпределителна компания разгласи, че водата ще бъде спирана всеки ден от 21:00 до 04:00 сутринта, с неотложен резултат.

Мосбах Хелали, нейният началник, уточни, че сушата в страната, породена от дефицита на дъжд през четири поредни години и която SONDE приписва на изменението на климата, е невиждана. Той прикани тунизийците да схванат решението.

Хелали посочи, че се обмислят санкции и даже затвор, в случай че разпоредбите бъдат нарушени.

Годините на суша и невисок приток на вода в резервоарите се отразиха на водните ресурси в страната, които доближиха невиждана обстановка, оповестиха от министерството на земеделието. Новото решение заплашва да подхрани общественото напрежение в страна, чийто народ страда от неприятни публични услуги, висока инфлация и слаба стопанска система.

Язовирите в северноафриканската страна са на сериозно ниски равнища след години на суша, влошени от течове от тръбопроводи в остаряла разпределителна мрежа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР