Тунис шокира Франция в края на груповата фаза на световното

...
Тунис шокира Франция в края на груповата фаза на световното
Коментари Харесай

Тунис шокира световния шампион

Тунис шокира Франция в края на груповата фаза на международното състезание в Катар с 1:0 и по този начин записа най-паметната победа в цялата си история.

Уахби Казри вкара единствения гол в срещата след страховит дрибъл през центъра при започване на втората част. Той в това време се трансформира в първия африканец с 3 гола на международни футболни финали.

Тунизийците бяха очевидно по-добрият тим на терена през съвсем целия дуел. През първата част те даже не позволиха удар в очертанията си, само че след появяването в игра на Килиан Мбапе и Антоан Гризман „ петлите “ подвигнаха съществено оборотите.

Изравнителен гол имаше в 98` на „ Гризу “, само че след дълго преразглеждане от ВАР бе открито, че той е в засада при центрирането на Мбапе, въпреки и да не взе присъединяване в битката за високата топка и да отстъпи обратно към игрището. За пръв път виждаме сходно решение след хилядите промени в правилото за пасивна засада през миналите няколко години, само че в нашите очи сходни обстановки постоянно би трябвало да се отсъждат по този начин, тъй като футболът не се играе на занимателен ход, няма стопкадър в действителния свят и просто засадите би трябвало да се върнат към тези дни, когато бяха лишени от тълкувания, а се гледаше чисто обективно на позициите на играчите.

Фактите обаче са такива, че Тунис завоюва срещата, само че отпадна от шампионата, тъй като в другата среща Австралия се наложи с 1:0 над Дания и ще играе за пръв път в своята история на 1/8-финали в конкуренцията.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР