Тунис е осуетил голям терористичен заговор, насочен срещу обекти на

...
Тунис е осуетил голям терористичен заговор, насочен срещу обекти на
Коментари Харесай

Тунис обяви, че е осуетил голям терористичен заговор

Тунис е осуетил " огромен терористичен скрит план ", ориентиран против обекти на силите за сигурност в страната, съобщи ДПА.

Разузнавателните служби са разкрили 22-членна клетка, възнамерявала да извърши терористично нахлуване против офиси на полицията и армията в южната част на Тунис, уточни представител на службите за битка с тероризма.

Терористичната клетка се е пробвала да се възползва от безредиците и обществените митинги в южните региони, случили се по-рано тази година, уточни представителят, имайки поради демонстрациите и седящите стачки в символ на митинг против безработицата.

Заговорът е разчитал на бойци в Тунис и прилежаща Либия. Арестувани са петима обвинени.

През март тунизийската войска води кръвопролитни боеве против въоръжени бунтовници в град Бен Гердан край границата с Либия. Тогава тунизийските управляващи показаха, че бунтовниците са се пробвали да завладяват обекти на армията и полицията в региона.

Тунис се бори с вълна от ислямски екстремизъм. През 2015 година в страната бяха осъществени редица набези, които мощно засегнаха туризма - главен източник на доходи за Тунис. За множеството офанзиви отговорност пое терористичната формация " Ислямска страна ".

През последните месеци страната поведе общонационална акция против обвинени в екстремизъм в опит да поправи репутацията си.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР