Тунелът Ечемишка, построен през 1985 година, до 5 февруари 2017

...
Тунелът Ечемишка, построен през 1985 година, до 5 февруари 2017
Коментари Харесай

За 32 години тунелът Ечемишка един път измит и боядисан

Тунелът " Ечемишка ", издигнат през 1985 година, до 5 февруари 2017 година, когато лампа в него умъртви жена - е бил почистен веднъж и оцветен, без да е бил ремонтиран.

Това заяви представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова по отношение на обвиняванията за случая против двама някогашни шевове на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) и още четирима.

Арнаудова уточни, че за пръв път прокуратурата е употребила правната структура " без значение съпричиняване на гибел по несъобразителност поради безконтролно отношение и безучастие ".

По този текст шестимата ще дават отговор за в бъдеще пред съда, като се чака най-скоро те да станат подсъдими.

Арнаудова изясни, че от 2005 до 2017-а " Автомагистрали " ЕАД е изпратило до АПИ 11 подробни отчета за проблеми с осветлението в тунела. От пътната организация обаче не реагирали на констатациите за рисковите уреди. Знаело се, че лампата, която взе човешки живот, е била рискова от 2010 година. Тя е паднала поради 50% разяждане.

Нито един от шестимата упрекнати не е арестуван. Те са на независимост с най-леката мярка за неотклонение, като не се признават за отговорни. До момента не са дали пояснения пред прокуратурата. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР