Тунел Кривия Обединение начело със Станилов даде най-ниска цена за

...
Тунел Кривия Обединение начело със Станилов даде най-ниска цена за
Коментари Харесай

Станилов ще ремонтира тунел Кривия в Кресненското дефиле


Тунел Кривия

Обединение отпред със " Станилов " даде най-ниска цена за главен ремонт на тунел от 343 метра в Кресненското дефиле и най-вероятно печели поръчката, тъй като цената е водещият аршин за избор на реализатор. Това излиза наяве от известие на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Общо три ценови предложения бяха отворени за реконструкцията на тунел " Кирвия " на първокласния път София – Кулата при км 388+897. Поръчката е на инженеринг – планиране и строителство, а срокът за осъществяване е 420 дни.

Индикативната стойност на поръчката е 2 940 380 лева без Данък добавена стойност, а средствата се обезпечават от бюджета на пътната организация.

Най-ниската ценова оферта е на обединяване " Тунел Кривия 2017 ", в което вземат участие " Станилов " ЕООД и " Ес Джи Проект " ЕООД. Тяхното предложение е 2 598 088.21 лева без Данък добавена стойност.

Много близо до тяхното предложение е това на обединяване " Геопът – Тунел Кривия ", в което влизат " Геострой " АД и " Пътстрой-92 " АД - 2 677 268 лева без Данък добавена стойност.

Най-висок цена даде " ИСА 2000 " ЕООД - 2 922 500 лева без Данък добавена стойност.

В търга предложения бяха подали общо петима претенденти, само че " Водстрой 98 " и обединяване " Стара Кресна 2017 ", в което влизат " ПСТ Груп " ЕАД и " Евро Алианс Инженеринг " АД, не бяха позволени до отваряне на цени, поради пропуски в документите.

Бъдещият реализатор ще извърши геотехническо проучване на оборудването, ще изготви механически план и ще извърши главен ремонт на тунел " Кривия " в Кресненското дефиле.

За възстановяване на сигурността на оборудването ще бъде възобновена отводнителната система и хидроизолацията на тунела, ще бъдат пребоядисани тунелните стени, ще се възобнови светофарната уредба и ще се инсталира ново осветяване.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР