Тунел Железница се очаква да бъде пуснат за движение през

...
Тунел Железница се очаква да бъде пуснат за движение през
Коментари Харесай

Регионалният министър: Тунел Железница ще е готов през декември

Тунел " Железница " се чака да бъде пуснат за придвижване през декември. Това разгласи в ефира на районният министър Андрей Цеков. Той посочи, че теоретично е допустимо да се съблюдава срокът, разгласен от предшественикът му - през август, само че тогава няма да са привършили работите по укрепването на свлачището и ще се постановат непрекъснати ограничавания в придвижването, което единствено би затруднило трафика.

Предвиждат се нараствания за заплатите на чиновниците в Министерство на регионалното развитие, АПИ, БГТОЛ и ДНСК, сподели още районният министър. За ДНСК и БГТОЛ покачването ще е 20%.

" Там има продължителен проблем със заплащането на хората. Както в тол ръководството, по този начин и в ДНСК - и то най-много касае хората на терен - инспекторите, които следва да ревизират противозаконните уреди и чиновниците, които наблюдават за винетки на пътя. Тези хора работят на заплати сред 900 лева и 1100 лева и тук остава въпросът по какъв начин може да е ефикасен един подобен чиновник като той едвам обезпечава минималното за своето семейство? Увеличението ще бъде ориентирано към покачване на най-ниските заплати и ще е първа стъпка от промяната на системата, по която оценяваме труда на хората, които правят контролна активност ", сподели министър Цеков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР