Тунел Железница по магистрала Струма ще бъде завършен до средата

...
Тунел Железница по магистрала Струма ще бъде завършен до средата
Коментари Харесай

Тунелът на магистралата за Гърция ще бъде завършен до средата на 2022 г.

Тунел " Железница " по автомагистрала " Струма " ще бъде приключен доникъде на тази година. Започват дейностите по асфалтовите довършителни работи в тунела, само че с цел да бъде пуснат той в употреба, би трябвало да се укрепят зародилите свлачищата от двете страни на тунела. Това съобщи районният министър Гроздан Караджов по време на блицконтрола в Народното събрание. 

Вицепремиерът подсети, че в началото предходната година е бил създаден вид за така наречен силово подсилване, само че той не е подобаващ за трайно решение на казуса и по тази причина работата по него е била прекратена. Сега е почнало ново планиране, което да реши казуса с това свлачището и по-късно да се създадат укрепителните работи, с цел да може най-бързо да се пусне придвижването по целия сектор от Благоевград до Симитли. 

" Участъкът след Симитли е договорно привързан със строителството на лот 3.1 от автомагистралата, който попада в Оценка на въздействието върху околната среда на автомагистралата, тъй като завършването на този сектор е началото на прехода през Кресненското дефиле, където има три вероятни разновидността и тази дребна част от няколко километра ще претърпи промени съгласно това кой от трите разновидността ще бъде определен ", сподели министърът на районното развиване. Отговор на този въпрос ще дадат специалистите от основаните три работни групи, добави Караджов. 

За подучастъка преди тунела, който е мостово оборудване, министърът сподели, че неговото начало попада в обсега на откоса, обиден от свлачищните процеси, и с цел да се завърши и вкара в употреба, би трябвало да се укрепи свлачището и да се вкара в употреба дружно с предходния сектор от другата страна на тунела. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР