Туморите на скелетната и мускулната система са сравнително редки: едва

...
Туморите на скелетната и мускулната система са сравнително редки: едва
Коментари Харесай

Как се откриват и лекуват тумори на костите?


Туморите на скелетната и мускулната система са относително редки: едвам 0.02% от всички злокачествени тумори. И тъкмо тъй като се срещат рядко, малко експерти освен в България, само че и по целия свят са натрупали задоволително опит и знания, с цел да могат вярно да ги диагностицират и лекуват. Един от тях е проф. доктор Харзем Йозгер - доктор с дълготраен опит в лекуването на тумори на костите и меките тъкани, работил и взел участие в научни проучвания в едни от най-хубавите клиники в Германия, Австрия, Франция, Съединени американски щати и Турция. Разработеният от него способ „ замразен хотдог “ е оказал помощ за избавяне живота на стотици пациенти с костни тумори, като в същото време се заобикаля ампутацията на засегнатия крак. Специалистът по онкологична ортопедия от лечебни заведения ACIBADEM в Турция споделя в резюме най-важното, което всеки човек би трябвало да знае за тази група болести – тъй като както при всяко друго онкологично заболяване, ранната диагноза избавя живот.



3 съществени признака за рак на костите и меките тъкани

Пациентите най-често се обръщат към доктор с недоволство за болежка, отичане или строшаване в засегнатата зона. В подобен случай, болката нормално е продължителна и се усилва с времето. Тя обаче е ранен признак единствено при някои типове тумори, а в множеството случаи се появява чак в напреднал стадий, когато ракът е повишен задоволително, с цел да притиска околни тъкани или нерви, или откакто костните промени са отслабили костта и са провокирали фрактура. Понякога хора, наранени от такова заболяване се упрекват, че са позволили строшаване и по този начин са провокирали рака. Това обаче не е допустимо, безапелационен е експертът: фрактурата нормално е разследване от рака и мотив за рентгенографско проучване, с което се открива заболяването. Най-честият сигнал обаче е отичане, което може да се напипа с ръка или да се види с просто око. Ако отокът се появи ненадейно и нараства бързо, корав е и се придържа към близките тъкани, може да се подозира съществуване на недоброкачествен израстък. Освен това, смяна в характера на издутина, която е налична отпреди, също може да бъде знак за недоброкачествен развой. Все отново имайте поради, че не всяка маса в костите и меките тъкани е рак – туморите могат да бъдат доброкачествени или злокачествени. Точната преценка може да направи единствено умел онкоортопед – стеснен експерт в региона на ортопедията, който е профилиран в хирургичното лекуване на тумори на костите, мускулите и меките тъкани. Лечението на подобен вид болести пък би трябвало да става в лечебни заведения, фокусирани върху лекуването на такива болести, където насъбраният опит допуска по-успешен резултат.

Лечение със предпазване на засегнатия крак нормално е допустимо

С навременно и вярно извършено лекуване, възможностите за изцеление даже и при най-злокачествените тумори на мускулно-скелетната система доближават до 70%, твърди проф. Харзем Йозгер. Как? „ При съществуване на недоброкачествен израстък, първото предписание е да спасим живота на пациента. Това постанова да се в профил цялата наранена тъкан, без излишък. Затова в предишното се прилагаше ампутация, с премахване на целия обиден крак. Но през днешния ден ние не избираме този способ. Основната ни задача е да спасим живота на пациента, по-късно да спасим засегнатия орган и най-после, в случай че е допустимо, всичко това да стане с неговите лични тъкани “, изяснява експертът от ACIBADEM. Накратко, задачата на хирургичното лекуване при злокачествени тумори на мускулноскелетната система или саркоми, е унищожаване на туморната маса „ до крепко “, т.е. дружно със пласт от околната здрава тъкан, с цел да не остане нито една туморна клетка в организма. В противоположен случай туморът елементарно ще се завърне още веднъж, евентуално още по-агресивен. От друга страна, премахването на ненужно количество здрава тъкан може да затрудни запазването на крайника или запазването на функционалностите му. Постигането на сензитивния баланс сред цялостното унищожаване на тумора и отбягване на ненужна загуба на функционалности зависи от опита, познанията и уменията на онкоортопеда, който прави интервенцията. Крайният триумф на лекуването зависи и от съществуването и взаимната работа на опитни експерти в региона на хирургията, радиологията, патологията, здравната онкология, радиационната онкология, а в случай че пациентът е дете – с присъединяване и на педиатричен онколог.

За спомагателна информация и консултация:

Тел. +905309768394 (на български език, с viber и whatsapp)

www.acibadem.bg

www.facebook.com/AcibademHospitalsGroupBulgaria

*публикация
--> --> --> --> ``
реклама
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР