Тук сме заедно с моя приятел, колега, другар и брат

...
Тук сме заедно с моя приятел, колега, другар и брат
Коментари Харесай

Зоран Заев и Еди Рама: ЕС се провали със Западните Балкани

Тук сме дружно с моя другар, сътрудник, приятел и брат Еди Рама. Днес Европа има проблем. Голямата визионерска концепция за обединена Европа през днешния ден има проблем. И този проблем е самият Европейски съюз. Той не съумя да откри метод за сполучливата интеграция на Западните Балкани. Но ние не сме сами, и няма да бъдем сами нито изолирани. С нас са Сърбия, Черна гора, Косово, Босна и Херцеговина. Ние сме Европа, без значение дали Европейският съюз ще успее да вдигне блокадите или не. 

Това сподели Зоран Заев на взаимна конференция с премиера на Албания Еди Рама по време на икономическия конгрес в Скопие.

„ Ние сме прекомерно дребни, с цел да живеем изолирани един от различен, прекомерно дребни, с цел да търсим сами бъдещето за децата си, само че можем да го създадем дружно. Ние не сме тези, които се провалиха, те се провалиха. Те имат своите аргументи и разбирам, че това е техният дом и ние желаеме да влезем в тази къща ", сподели албанският министър председател Еди Рама.
 Албанският министър председател назова публицистите свине и нарушители Албанският министър председател назова публицистите свине и нарушители
Премиерът на Албания Еди Рама се изрече остро против публицисти, които се пробваха да му зададат въпроси по отношение на абсурда с „ Ндранг...

" Ние сме европейци без Европейски Съюз, не сме Европейски Съюз, само че въпреки всичко сме Европа. Единственият проблем е, че те към момента биха могли да кажат „ обичаме те, желаеме да си вътре, само че има някои неща, които първо би трябвало да решим. Вашите пространства, стаите ви още не са подготвени ", сподели още Рама.

Според него след разрешаване на разногласието с Гърция и сключване на Преспанското съглашение, всеки има право да се усеща отчаян от блокадата, този път идваща от България. Неспособността да се вземе решение за започване на договаряния с Македония и Албания е неуспех на Европейски Съюз, счита Рама.

Заев и Рама бяха единомислещи, че районното съдействие е значимо за напредъка на района. Още по-тясното доближаване на народите е първостепенна задача, сподели Заев.

" Европейските полезности са общи за всички страни - и за членките на Европейски Съюз, и за останалите ", сподели още македонският министър председател. " Гласът на България да не утвърди преговорната рамка, против единомислещото мнение на всички останали 26 страни членки не е в духа на добросъстедските връзки ", уточни той. " Европейските интеграции не би трябвало да се трансформират в пленник на двустранните претенции. Преговорите с Европейския съюз не би трябвало да се трансформират в договаряния с България ", акцентира Заев.
 Заев: Всеки диалог за бъдещето на Европа без Западните Балкани е неправилен Заев: Всеки диалог за бъдещето на Европа без Западните Балкани е неправилен
Западните Балкани са изтощени от исторически недоразумения и по тази причина ние като модерни политици би трябвало да гледаме напред и да търсим р...

 



 

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР