Тук сме, за да представим нови правила за движението на

...
Тук сме, за да представим нови правила за движението на
Коментари Харесай

Въвеждат нови правила за електрическите тротинетки в София

" Тук сме, с цел да представим нови правила за придвижването на тротинетките в града . Столичният общински съвет не афишира война на тротинетките. В София има над 2000 електрическите тротинетки, които се отдават чартърен. Те са екологичен, бърз превоз, който понижава трафика и основава улеснение и изрично не краде пасажерите на градския превоз. "

Това сподели ръководителят на Столичния общински съвет (СОС) Георги Георгиев.

" Има няколко насоки, по които работихме . Основният акцент е да ограничим неправилното паркиране и зачестилите произшествия ", съобщи Георгиев и добави, че по данни на КАТ има над 1600 глобени извършители.

Председателят на СОС заяви, че ограничаването от 25 км/ч ще важи за всички тротинетки чартърен и за персоналните такива. " Личните нямат никаква регистрация. Ние не знаем какъв брой е техният брой публично ", добави той.

Георгиев заяви още, че е безусловно неразрешено придвижването с тротинетки в парка . Разрешено е единствено да се бутат в парка, като скоростта следва да бъде не по-висока от 5 км/ч.

" Задължаваме компаниите да ползват ограничаването ", разгласи ръководителят на СОС.

Следващата възбрана е за паркиране на необятни градски пространства , което включва входове на здания, детски площадки и други " Определяме в границите на един месец зони, в които те могат да се оставят ", изясни той и добави, че това може да бъде да вземем за пример на пилоните на НДК, само че не и на фонтаните.

По закон и в този момент паркирането на тротинетки на тротоарите е неразрешено . Санкциите за нарушаванията са в размер на 50 лева . и важат за всички жители, включи и за тези, които имат персонални тротинетки.

Фирмите, които дават тротинетки , са длъжни, в случай че те са разхвърляни безсистемно, да ги приберат в границите на 4 часа.
От 500 до 1000 лева е размерът на санкциите за компаниите, в случай че се откри, че не са въвели ограничаването, тяхна тротинетка се кара с над 25 км/ч. или е паркирана погрешно.

За непремахването на разхвърляни тротинетки в границите на тези 4 часа санкцията за компаниите е от 300 до 500 лева
Промените следва да влязат в действие до месец, като преди този момент следва да бъдат гласувани от СОС, което ще се случи при започване на юли.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР