Тук сме, за да подкрепим нашите хора – македонците от

...
Тук сме, за да подкрепим нашите хора – македонците от
Коментари Харесай

Тук сме, за да подкрепим нашите хора – македонците от другата страна на границата

Тук сме, с цел да подкрепим нашите хора – македонците от другата страна на границата. Да изпратим ясно обръщение, че ние сме македонци, които приказват македонски език и идват от Македония. В XXI век никой не би трябвало да има подозрение и да приказва за този въпрос.

Това съобщи ръководителят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който дойде в Благоевград за откриването на македонски културен център „ Никола Вапцаров ”.

Клубът се открива от частна организация, която счита, че македонците в България са " угнетени " и се бори за техните права. Срещу откриването на този клуб се афишира и стачкува Вътрешна македонска революционна организация.

„ Нашето право да се дефинираме като македонци е неприкосновено, според всички закони и заради тази причина сме тук, с цел да подкрепим македонците в България “, добави Мицкоски.

На въпрос на публицисти за какво не признава правата на македонските българи, той отговори, че  македонската конституция е признала всички малцинства, според всички стандарти.

„ Въпросът е за какво не са приети правата на македонците в България. Ние сме повода за обединяване, ние не сътворяваме напрежение, ние се гордеем с обстоятелството, че сме тук при откриването на този клуб “, сподели водачът на ВМРО-ДПМНЕ.

В региона има засилено полицейско наличие.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР