Тук сме, за да кажем, за да изкрещим, че ни

...
Тук сме, за да кажем, за да изкрещим, че ни
Коментари Харесай

Мая Манолова с акция за защита на Моча

" Тук сме, с цел да кажем, с цел да изкрещим, че ни ръководят нови фашисти ", съобщи през днешния ден водачът на " Изправи се. БГ ", която организира протестна акция пред администрацията на регион " Средец " в столицата.

Според Манолова е фашизъм рушенето на монументи.

Тя дефинира кмета на " Средец " като " един от идеолозите на бруталното варварско нарязване на Паметника на Съветската войска и неговите бронзови фигури, който май го е боязън да се появи пред хората и да изясни за какво и на какво съображение регионалният шеф реже и унищожава паметника нелегално ", написа Българска телеграфна агенция.

сподели, че няма показани никакви доказателства от страна на регионалния шеф за основанието, на което реже и унищожава бронзовите фигури на паметника.

" Ако такова не бъде показано през днешния ден до края на деня, съдът ще разпореди неотложно за прекратяване на вандалските противозаконни дейности на длъжностни лица на регионалната администрация ", сподели Манолова. Тя изиска регионалният шеф да показа документите за премахването на паметника и попита за какво това съображение, този писмен документ не е показан на съда. Манолова означи, че към този момент на практика паметникът е погубен. Вероятно сега се фабрикуват документи, които да оправдаят незаконните дейности на длъжностни лица, уточни Манолова.

Тя акцентира, че Паметникът на Съветската войска е част от културно-историческото завещание на столицата. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР