Тук сме, за да бъдем максимално диалогични. Готови сме за

...
Тук сме, за да бъдем максимално диалогични. Готови сме за
Коментари Харесай

Радев към ПП: Готови ли сте на преговори с всички, за да има кабинет? Петков: С всички депутати - да -

" Тук сме, с цел да бъдем оптимално диалогични. Готови сме за диалози за ново държавно управление с досегашните си съдружни сътрудници и с безусловно всички народни представители от всички парламентарно показани политически сили, които могат да вземат сами решения и не са подвластни от подмолни сили, които не са в Народното събрание. " Така министър председателят в оставка Кирил Петков отговори на президента Румен Радев, който попита подготвени ли са " Продължаваме промяната " да договарят с всички партии и обединения в Народното събрание за съставянето на нов кабинет в границите на 47-ия парламент.

Консултациите при президента текат сега при закрити врата, а в откритата за медии встъпителна част Радев прикани да не се чертаят червени линии. Напомни за невнесените в Народно събрание закони, нужни за приемането на средствата по Плана за възобновяване, за инфлацията, за неосигурените пари за ремонт на пътища и зимната им поддръжка, за газа, чиято липса вещаела студена зима и колапс за бизнеса.

" За да се оправим, ни би трябвало работещ парламент. Не просто договорка за ново държавно управление, а дейно ръководство със стратегически небосвод, което да извърши нужните промени. Затова е доста значимо по какъв начин политическите сили виждат формулата за излизане от рецесиите. Има ли съгласно вас капацитет 47-ото Народно заседание да излъчи ръководство, което да се гради на споделени полезности и правила, а не на политически пазарлък? Готова ли е " Продължаваме промяната " да взе участие и поддържа държавно управление с мандата на друга мощ? " - попита президентът Радев.

Осъзнаваме виновната позиция, в която сме - отвърна му Петков, само че означи: " Част от най-страшните сюжети, които се чертаят от политически анализатори, са вкарване на спомагателен боязън в обществото. Азерският газ потече на 1/3 от цената на досегашните ни снабдители. Вчера индустриалното ни произвеждане сложи цялостен връх в Европейски Съюз ".

Да, инфлацията е там, фрапантна е и е външно привнесена - добави министър председателят в оставка, съгласно който на фона на рецесиите " държавното управление се оправя доста добре ".

" Осъзнаваме голямата отговорност пред българския народ, че политическата рецесия би трябвало да се избегне съвсем непременно. Единственото, което не би трябвало да се направи, е политики от сорта 2-та милиарда, които дадохме на млади фамилии, с намалихме цени, да отидат в ръцете на 8, 10 индивида " - съобщи той и назова това " алена линия ", която Политическа партия не е подготвена да пресече.

Тук сме, с цел да бъдем оптимално диалогични, да има държавно управление, само че не и с цел да дадем публични средства на шепа хора, които да ограбят популацията, повтори министър председателят в оставка и подсети на президента, че и от него зависи дали ще има държавно управление.

" Зависи и от Вас - при кого ще отиде третият мандат? Ако е при наши настоящи съдружни сътрудници, подготвени сме за диалози, за разговор. "

" Готови ли сте да преговаряте с всички? " - настоя президентът.

" С безусловно всички народни представители от всички партии, които могат да вземат сами решения и не са подвластни от подмолни сили които не са в Народното събрание. Без предоставяне опция задкулисието да завземе бъдещото ръководство " - отговори му Петков.

В този миг президентът благодари на медиите и диалогът продължи при закрити врата.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР