Тук ще има работа за целия български народ и половината

...
Тук ще има работа за целия български народ и половината
Коментари Харесай

Самолети за борба с градушките ще излитат и от летището край Русе

Тук ще има работа за целия български народ и половината китайски, дават обещание вложителите, които желаят да изградят база за поддръжка на самолети на територията на летище Русе, което значи нови работни места

До края на месеца би трябвало да бъде приключена оградата на ЛетищеРусе, а от май да стартират да изхвърчат и самолети за битка с градушките. Фирмата вложител има техника и за предизвикателство на превалявания, за което към този момент е сключила контракт с Румъния. От българска страна към този момент не е проявен интерес, макар че в последните години преваляванията са намалели, заяви.

След като от летището при село Щръклево повече от 30 години към този момент се правят единични полети и то най постоянно от селскостопански самолети, през май то още веднъж би трябвало да стане интензивно настоящ аеропорт. Инвеститорите, чиято активност е битка с градушката в България и Румъния, споделят, че имат съществени проекти за неговото развиване. За седмица единствено в материали са вложени към 700 хиляди лв. – към този момент е построена 3 километра от оградата, която би трябвало да стопира дивите животни да навлизат на пистата. Започнал е ремонт и на офисите на втория етаж на постройката на терминала.

" До края на март би трябвало да приключим 90% от оградата. Тука горе вършим стаите за оперативно ръководство и за водачите. И замяна на водопровода. Това е първият стадий на работата. Вторият е осветяване на пистата, с цел да могат да се извършват нощните полети. Тука ще има работа за целия български народ и половината китайски. Идеята е да изградим цялата база за поддръжка на нашия тип самолети на територията на летищеРусе. А това значи, че ще се отворят много работни места, стига да има искащи за работа, тъй като до момента мъчно се намират общи служащи, а не знам за експерти ", сподели Христо Крушарски – представител на сдружението.

Фирмата има подписан контракт с българската Агенция за битка с градушките да пази 33 хиляди кв. км от Черно море до Ботевград и от река Дунав до Стара планина. Отскоро работи и със система за предизвикателство на превалявания, само че към този момент единствено в Румъния.

" Надяваме се да работим и в България тази година. Ефектът, който румънската страна ни рапортува, е забележителен. Може би 40% нарастване на преваляванията ", сподели Георги Налбантов – шеф на летище " Русе порт ".

Между компанията вложител и Община Русе има подписано съглашение в границите на 24 месеца сдружението да извърши нужните настоящи поправки и да създаде документите, нужни за използването му като гражданско летище. В контракта се споделя, че в случай че клаузите не бъдат спазени, компанията би трябвало да се отдръпна, а направените усъвършенствания да останат. Споразумението обаче се оспорва в съда.

" Жалбата е неоснователна. Изцяло опонира на Закона за гражданското въздухоплаване и демонстрира повече страст и предпочитание за прекъсване на плана, в сравнение с деликатен юридически прочит ", сподели Пенчо Милков – кмет на Община Русе.

Русенци се тормозят и че постройката, оповестена за недвижима културна полезност като представител на модернизма от втората половина на 20-и век, може да загуби своята еднаквост. По щастливо стичане на събитията тук е оживяло и достоверното вътрешно обзавеждане.

" Сградата си остава във типа, в който си е. Най-много да се подмени част от дограмата, ето, виждате, всичко към този момент се е разпаднало, през вчерашния ден вятърът е съборил стъкла, падат стъкла. Ако не могат да се укрепят, значи би трябвало да се подменят стъклопакетите ", сподели още Христо Крушарски – представител на сдружението.

Инвестицията, най-малко на първия стадий, би трябвало да доближи два милиона и половина. Русенци обаче се надяват един ден отсам да изхвърчат пътнически самолети, както неотдавна отново им дадоха обещание. И разчитат това да не е следващият план, пуснат по дългата писта на предизборния популизъм.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР