Тук се крие силата на режима на Александър Лукашенко. За

...
Тук се крие силата на режима на Александър Лукашенко. За
Коментари Харесай

В. Монд: Тук се крие силата на режима на Лукашенко

Тук се крие силата на режима на Александър Лукашенко. За 26 години несменяемият водач на Беларус построи опора за своя режим.

Важна цел на Александър Лукашенко е да поддържа известността си в провинцията, която той трансформира в основата на своя режим за 26 години, написа кореспондентът на " Монд " в Минск Тома д " Истрия.
 Тихановска желае от Меркел да окаже напън върху Лукашенко
Тихановска желае от Меркел да окаже напън върху Лукашенко

Кремъл би трябвало да осъзнае, че е неприятна политика да се залага на Лукашенко

Той показва, че селата в Беларус са истинскката опора на властта на Лукашенко.

Когато някогашният шеф на държавен колхоз Александър Лукашенко пристигна на власт през 1994 година, той реши да възроди руските обичаи и да резервира системата на държавните аграрни предприятия .
 Европейски Съюз вкара наказания против 40 лица от Беларус, разисква проект „ след Лукашенко”
Европейски Съюз вкара наказания против 40 лица от Беларус, разисква проект „ след Лукашенко ”

Кипър отдръпна ветото си...

Този стопански модел е съпроводен от известен обществен модел с развиването на околните държавни служби. Президентът постоянно пътува до селата, следи назначенията в групови ферми и непроменяемо взе участие в прибирането на реколтата в края на годината, отбелязва създателят на публикацията.

В резултат на това по-малко от 10% от селскостопанските артикули се внасят в страната, което й разрешава бързо да реализира избран хранителен суверенитет.
 Кремъл: Европейски Съюз се меси в Беларус с непризнаването на Лукашенко
Кремъл: Европейски Съюз се меси в Беларус с непризнаването на Лукашенко

Решението да не бъде приет ще усложни разговора сред Европейски Съюз и Минск

Делът на селското население на страната обаче е единствено 22,4% , спрямо 31,9% през 1996 година, съгласно Националния статистически комитет на Република Беларус. Значението на самия селскостопански бранш е спаднало от 19% от Брутният вътрешен продукт през 90-те години на 8%.

" Хората се опасяват " , споделя пред в. " Монд " 70-годишният гражданин на с. Березино Николай Акулка. " Телевизията ни споделя, че Полша ще окупира Беларус, и НАТО ще се появи ", твърди селянинът с отчаян взор и по-късно повтаря президентската агитация: " Демонстрантите се заплащат от чужбина. "
 Зеленски предизвести: Лукашенко може да има ориста на Янукович след Майдана
Зеленски предизвести: Лукашенко може да има ориста на Янукович след Майдана

Ако държавното управление в Беларус не стартира разговор със личния си народ

Според Ронан Хервует, учител във Факултета по социология в Университета в Бордо и създател на " Вкус на тираните: Политическа етнография на всекидневието в Беларус ", " страхът и пропагандата оказват помощ за поддържането на режим а, само че това не е задоволително, тъй като зад него към този момент няма избрана мощ. " Преподавателят във Френско-белоруския център за политически науки счита, че селският свят е мощно привързан със руското завещание и в действителност със прилежаща Русия. " Има концепция, че с помощта на ресурсите на груповата система и неофициалните запаси, работещите хора са в положение да водят почтен, честен живот ". - изяснява откривателят.

" Никой не чува тези, които не желаят режимът да падне, само че те са навсякъд е ", споделя Анна Колин Лебедев, специалист в постсъветското пространство.

" Не мисля, че е получил 80% от гласовете на изборите, само че 60%, да, допустимо е ", споделя Василий Мазкевич, фермер и покровител на Александър Лукашенко.

Поддръжникът на Лукашенко Николай Акулка е суеверен, той има вяра, че промяната на президента няма да усъвършенства обстановката.

" Проблемът е, че нямаме пари ", оплаква се той.

" Нямаме нито газ, нито нефт и когато възникне напрежение в връзките с Русия тя отхвърля да заплаща за нашите млечни артикули. ", заключява пред " Монд " Николай Акулка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР