"Тук не става въпрос за доверие, а за първостепенен инстинкт

...
"Тук не става въпрос за доверие, а за първостепенен инстинкт
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР оправдава бащата на Адриан Златков

"Тук не става въпрос за доверие, а за първокачествен инстинкт да резервира живота на детето си ". Така основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов разяснява пред "Здравей, България " по NOVA дейностите на бащата на отвлечения Адриан Златков, който е пренебрегнал Министерство на вътрешните работи.

„ Смятам, че към този миг не може да укоряваме бащата за държанието му.

Нашата работа беше прилагайки разследващи способи да запазим живота на момчето. Той е имал първокачествен инстинкт да резервира детето си. Мога да кажа, че доста неща се пишат в медиите, само че няма нищо правилно. Това значи, че не изтича информация. Няма да ви кажа какво тъкмо е станало “, сподели Маринов.

„ Не можем все още да разкрием какви са ни методите.

Направено е всичко, което е разрешавала обстановката. Разследван е и опитът от други такива случаи. Щабът заседава непрекъснато дружно с психолози. Приложихме цялостния размер от начини и средства, с който разполагахме. Бащата може да приказва това, което реши. Ние носим отговорност и можем да приказваме единствено с обстоятелства “, добави Младен Маринов.

За щаба в дома на Бойко Борисов, който самият Златков разкри, когато бил в "Бояна ", Маринов не пожела да разяснява.

Радев за отвличането: Мотивирани сме, само че няма обвинени

Възможно е Адриан да е отвлечен поради задължения, похитен е с крадена кола

Адриан Златков беше похитен на 30 август и остана в неопределеност до 10 септември вечерта. Баща му е притежател на една от огромните софийски автокъщи. За живота на сина му е бил пожелан откуп. По информация в медиите първичната сума е била 3 милиона лв.. След 9 дни договаряния най-после са платени 600 000 лв..

При акция в столичния квартал „ Младост” тази нощ са обискирани 11 жилището .

Задържани са осем души.

„ Намереното количество наркотични субстанции е съществено във връзка с уличното наркоразспространение. Говорим за над 1 кг суха тревиста маса марихуана, 1 кг екстази, амфетамини, 100 г кокаин. Групата е хваната сега на осъществяване на тази активност и събрахме задоволително доказателства за пред съда”, съобщи Младен Маринов.

Във връзка с акцията на автомагистрала „ Тракия” през уикенда,

при която бе арестувана група за наркотрафик, която даже е умъртвила един от своите членове – таксиметров водач, който бил подготвен да свидетелства против групата, Маринов съобщи, че до момента не е залавяно такова огромно количество хашиш, подготвен за интернационален трафик.

Сага с ликвидиране и трафик зад огромна интервенция на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата

„ Според мен затворихме целия кръг на тази незаконна активност и обезглавихме групата”, добави основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

За убийството във Виноградец и ареста на сина на жертвата основният секретар на

Министерство на вътрешните работи изясни, че случаят не е плануван.

„ Трагичният случай с бащата не би трябвало да анулира наказателната отговорност на сина”, разясни Маринов.

Димитър Тонкев - синът на убития ресторантьор, бе арестуван за разпространяване на опиати. Семейството на 21-годишния юноша подозира, че задържането му е „ наказателна мярка”, взета от някогашния към този момент ръководител на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков. Именно той е притежателят на револвера, с който беше убит Наско Тонкев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР