Тук не става дума за онези мазни и калорични храни,

...
Тук не става дума за онези мазни и калорични храни,
Коментари Харесай

8 храни срещу лошо настроение

Тук не става дума за тези мазни и калорични храни, към които посягаме когато ни е жалко, или тъжно, или изморено. Не става дума и за тези най-мазни, най-сладки и въобще най-вредни храни, за което човек може да се сети. Не е нужно храната да е нездравословна, с цел да ни накара да се почувстваме добре — даже в противен случай.

Кисело мляко за повече благополучие



Млякото ще увеличи равнището на калций в организма, който от своя страна ще помогне на мозъка по-лесно да се оправя със положения на меланхолия, внезапни промени в настроението и нервност — все признаци на недостиг на калций. Съчетайте с горски плодове, с цел да подсилите резултата, или го използвайте в предписания като по-полезната опция на масло, майонеза, крем сирене, които да замените отчасти или напълно с кисело мляко — по този начин ще получите съвсем същия усет и количество протеин и калций, без толкоз доста мазнини и калории.

Яйца против неспокойствие



Яйцата са източник на триптофан, който може да ви е от изгода, в случай че денят ви е прекомерно претрупан и постоянно ви изкарват отвън нерви. В този случай от изгода е и съществуването на протеин и лецитин, които ще оказват помощ на мозъка да действа по-бързо и по-добре, и да се оправя по-лесно с вземането на решения в напрегнати положения.

Кейл против скептицизъм



Ако ви се коства, че нещата не вървят на добре и няма късмет да се оправят, пробвайте с кейл. Високото количество антиоксиданти и картеноиди могат да са една от повода за по-позитивен взор към живота — това най-малко твърди проучване, което открива, че хората с оптимистичен метод имат по-високо наличие на тези две вещества в кръвта. Вкарайте повече кейл в храненето си под формата на зелено смути — те в действителност са много вкусни, или го пробвайте на чипс — подсигуряваме, че ще се изненадате прелестно от усета (и че няма да се чувствате отговорни, откакто ометете цялата тава).

Леща при липса на сила



Също както горските плодове, и отсам можем да се заредим с фолат. Фолатът е водоразтворим и тялото не може да го съхранява дълго време, тъй че е значимо да си го набираме всеки ден за вярното действие на мозъка. Но също така лещата е отличен източник на протеин, които в допълнение ще спомогне да се усещаме презаредени физически и душевен. И макар че обичайно я консумираме като чорба, от леща стават страхотна салата — прибавете към сварената, охладена и изстудена леща една глава лук, нарязана на тънки шайби, домат на кубчета, алена чушка на линии, обилно количество свеж магданоз, малко свеж джоджен и подправете със зехтин и сол.

Горски плодове против горест



Малини, къпини, боровинки, ягоди съдържат значимия за психическото здраве фолат — а в случай че не си набавяте задоволително от него, нищо чудно това да е повода да се чувствате обезверени и тъжни. Освен това горските плодове имат и богато наличие на антиоксиданти, които понижават оксидативния стрес — още една причина, заради която се чувствате в незадоволително добра форма. Съчетайте ги с шоколад за оптимално потребен резултат, или ги прибавете в алено смути като това тук.

Шоколад срещу стрес



Шоколадът предизвика производството на ендорфини в мозъка, които ни карат да се усещаме добре, като също така понижават равнищата на хормона на напрежението кортизол. Разбира се, постоянно избираме шоколад с най-малко 70% наличие на какао, поради наличието на антиоксиданти, които липсват в млечния вид. За още по-добър резултат, комбинираме с ягоди или други горски плодове, които също имат позитивен резултат върху психичното ни здраве.

Червено цвекло за успокоение



С толкоз доста изгоди, които носи този зарзават, нищо чудно, че работи добре и на психологичното здраве. Бетаинът, който се съдържа в цвеклото, има приет резултат върху настроението, спомага за възприятието на мира и работи като натурален антидепресант. В цвеклото се съдържа и антиоксидантът бетаин, който не се среща на доста места, а има мощна дарба да се оправя със свободните радикали в организма. За да съхраните оптимално равнището на потребни субстанции в цвеклото, е добре то да минава минимална топлинна обработка — прибавете го в салата, смути, или леко го запечете на фурна, нарязано на тънки кръгчета и поръсено със сол, зехтин и риган.

Телешко против тревога



Чувството на безпричинна паника по никакъв начин не е прелестно, а една от аргументите за появяването му може да е неналичието на витамини от група В. А един от методите да повишите равнищата им, е като консумирате повече телешко. Не забравяйте, че в случай че имате опция, постоянно предпочитайте месо от крави, хранени на паша, заради особеното качество и количество на потребните субстанции в месото, спрямо това от животни, хранени със зърно. За оптимално здравословно ядене с обезпечен положителен резултат върху положителното богатство на тялото и мозъка към телешкото прибавете запечено алено цвекло и чипс от кейл.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР