Тук можете да видите оригиналния материал с документите към него:

...
Тук можете да видите оригиналния материал с документите към него:
Коментари Харесай

Диляна Гайтанджиева с разбиващо разследване за търговията с оръжие!

Тук можете да видите истинския материал с документите към него: http://dilyana.bg/islamic-state-weapons-in-yemen-traced-back-to-us-government-serbia-files-part-1/

Докато американският президент Доналд Тръмп се хвали с провалянето на Ислямска страна в Сирия, закупеното от американското държавно управление оръжие се оказва в ръцете на терористите от Ислямска страна в Йемен.
Наскоро аз анонимно получих избухливи документи от сръбските държавни оръжейни компании Krusik и Jugoimport SDPR, в това число имейли, вътрешни бележки, контракти, фотоси, графици за доставка и опаковъчни описи с доста номера на оръжие и техните купувачи. Сред изтеклите документи получих и сканирани паспорти на търговци на оръжие и държавни чиновници от Съединени американски щати, Саудитска Арабия и ОАЕ. Те са взели участие в трафика на минимум 3 милиона броя сръбско оръжие (минохвъргачни снаряди и ракети) до Йемен и Сирия през последните три години.
Проследявайки партидния брой на тези сръбски оръжия, аз съумях да разпознавам и проследя минохвъргачните снаряди в ръцете на терористите на Ислямска страна в Йемен до техния покупател - държавното управление на Съединени американски щати.
Тези документи разкриват най-голямата неистина във външната политика на Съединени американски щати - публично се борят с тероризма, като скрито го поддържат.
Пентагонът е разположил американските специфични сили в Йемен. По подигравка на ориста в Йемен терористите на Съединени американски щати и Ислямска страна имат общ зложелател - подкрепяните от Иран бунтовници Хути, които управляват севера на страната (снимка: обществени медии)
Какво е залог в Йемен? Войната в Йемен е прокси война за надзор над една от най-бедните страни в света. Според Организация на обединените нации това докара до най-тежката филантропична рецесия в света, като към 24 милиона души (близо 80% от населението) имат незабавна потребност от отбрана и помощ. Това включва два милиона деца под петгодишна възраст, които гладуват до гибел. Това е война сред Иран, от една страна, и Съединени американски щати, Саудитска Арабия и ОАЕ, от друга. Ислямска страна обаче също играе забележителна роля в този въоръжен спор. Терористичната група в Йемен се бори основно против подкрепяните от Иран бунтовници Хути, които управляват Северен Йемен.
Краен консуматор - Ислямска страна
На 27 юли 2019 година групата на "Ислямска страна " пусна пропагандно видео, представящо своя клон в Йемен. Видеото демонстрира безчовечен подиуми на зверства, в това число шокиращи подиуми на обезглавяването на хора, държани в плен от Ислямска страна в Йемен. Един 5-секунден кадър демонстрира оръжия, закупени от държавното управление на Съединени американски щати в ръцете на терористите. Ето по какъв начин открих това. Маркировката на минометните снаряди е ясно забележима - 82 mm M74 HE KV лот 04/18. Двете букви KV значат, че тези минохвъргачни снаряди са създадени от сръбската оръжейна фабрика Krusik (K значи Kruusik, а V - за Valjevo, градът, в който се намира фабриката). Следните числа 04/18 значат, че снарядите от хоросан са партида 04, създадени през 2018 година
Ислямска страна в Йемен
Това неподвижно изображение, взето от видеоклипа на Ислямска страна в Йемен, демонстрира минохвъргачни снаряди 82 мм партида M74 HE 04/18 от сръбската оръжейна фабрика Krusik, както и минохвъргачни снаряди от Босна и Херцеговина.
Тъй като към този момент имах документи за експорт на оръжие от Крусик, съумях да проследя този съответен лот 04/18. Според документите такива 82-мм минохвъргачни снаряди M74HE KV лот 04/18, които се появяват във видеоклипа на Ислямска страна в Йемен, са закупени от американската компания Allian Techsystems LLC (изцяло дъщерно сдружение на ATK Orbital, САЩ) от името на Съединени американски щати държавно управление. Износител беше сръбската държавна компания Jugoimport SDPR. Опаковъчният лист на оръжията за износа им е подписан на 12 февруари 2018 година Те са закупени по контракт MP00135498 сред Jugoimports SDPR и Alliant Techsystems LLC, Съединени американски щати. Количеството на оръжията беше 10 500 бр.

Списъкът с опаковки от 10 500 бр. от 82 мм М74 HE минохвъргачни снаряди KV лот 04/18. Изпращачът е Jugoimport SDPR, Сърбия, а получателят е американската компания Alliant Techsystems LLC.
Според контракта MP00135498, подписан на 20 януари 2017 година, американската компания Allian Techsystems LLC закупи общо 105 150 бр. от 82 мм минохвъргачки „ за потребностите на държавното управление на Съединени американски щати “ (за потребностите на VLADA SAD на сръбски в истинските документи). Износител беше Jugoimport SDPR, Сърбия, а производителят - Krusik, Сърбия. И двете сръбски компании са държавна благосъстоятелност и са под контрола на сръбското държавно управление. Цената на договорката, посочена в контракта, е Щатски долар 8,043,975.
Адресът за доставка в контракта е LCAAP Получаване на 25201 Източна автомагистрала 78, Независимост MO 64056. Това е адресът на Лейк Сити армейски муниции - оборудване на държавното управление на Съединени американски щати в североизточната самостоятелност, Мисури. Въпреки това, в приложените документи адресът за доставка е изменен на: Афганистанска национална войска, муниции 22 банкери, Пол-е-Чарки, Афганистан, Комбинирано командване за преход за сигурност-Афганистан (CSTC-A CJ4). Това е водеща американска организация DoD, която наблюдава доставката на колета от издаване до крайния консуматор и координира доставката до склада за муниции в Кабул.
Договор MP00135498 сред Krusik, Jugoimport SDPR, Сърбия и Alliant Techsystems, САЩ

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР