Тук може да има някаква игра и да се постигне

...
Тук може да има някаква игра и да се постигне
Коментари Харесай

Бивш депутат за новия парламент: Това, което виждам, ми прилича на средновековните битки на Балканите

Тук може да има някаква игра и да се реализира краткотрайно решение (за ръководител на Народното събрание – бел. ред), само че вероятността за работа на този парламент не е добра. И значително повода е самия гласоподавател – той по този начин дисперсира гласовете, че не може да се стигне до едно обикновено решение. “ Така Владимир Дончев, някогашен народен представител от Национална движение „Симеон Втори" в 39-ото и 40-ото Народно събрание, разяснява пред EuronewsBulgaria първия ден от работата на Народното събрание.
" В момента тези борби, които се разгарят в Народното събрание, ми наподобяват на средновековните борби на Балканите. Куманската кавалерия в лицето на няколко представители, от ГЕРБ да кажем, отива и нервира, насреща „ Продължаваме промяната “ скача и дава отговор, само че се получава този резултат на ескалация на напрежението. И това, което почва от първия ден, няма по никакъв метод да помогне за работата на Народното събрание ", разяснява още Дончев.

„ От позиция на елементарния гласоподавател, аз също се ядосах в първия миг, когато хвърлих взор на тв приемника, само че идвайки насам, размислих малко. На базата на моя парламентарен опит мога да Ви кажа, че известна част от това, което виждат феновете, е театър “, показа Дончев.

„ Естествено, че е за дразнене, само че значително това е и издирван резултат. И мисля, че тези, които се пробват да „ ловят риба в мътна вода “ от ден на ден наливат вода в бензина, в огъня, с цел да засилят този резултат. И евентуално моята визия за това, което се случва, е че евентуално ще се стигне в последна сметка до някакво решение. Но то би могло да се реализира единствено въз основата на някаква подмолна сделка – когато някоя от по-малките партии излезе възмутена от Народното събрание и провокира рухване на кворума. И по този метод – избор на съответния ръководител на Народното събрание. Предполагам, че това ще се случи в идващия ден “, счита някогашният народен представител.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР