Тук известният моден дизайнер Карл Лагерфелд е прекарал последните години

...
Тук известният моден дизайнер Карл Лагерфелд е прекарал последните години
Коментари Харесай

10 милиона евро за парижкото жилище на Лагерфелд край Сена

Тук известният фешън дизайнер Карл Лагерфелд е прекарал последните години от живота си - с обичаната си котка. На търг футуристичният апартамент в Париж с панорама към Сена беше продаден за 10 милиона евро, пише . Кой е купувачът?

Футуристичният апартамент в Париж на починалия фешън дизайнер Карл Лагерфелд беше продаден за 10 млн. евро (10,8 млн. долара) на търг във вторник, предадоха организациите. Заедно с нотариалните такси крайната цена е  11,1 млн. евро, което е съвсем два пъти повече от началната цена, от която е тръгнало наддаването, която беше 5,3 млн. евро, показва Франс прес (АФП)
.
Разположено в постройка от XVII в. на Quai Voltaire, тристайното жилище е с панорама към Сена и Лувъра, излиза наяве от обявата за продажба
. Апартаментът с повърхност 260 кв.м. в началото е имал 8 стаи, които след главен ремонт са сведени до единствено три големи пространства. Само гардеробиерната е на повърхност от 50 кв.м.  и е била преобразена от Лагерфелд във футуристичен жанр с бетонен под и елементи от пясъкоструйно матово стъкло. Отделена е от главното помещение с плъзгащи се стъклени загради.
 жилището на Лагерфелд Getty Images
Кухнята е със скромни размери, с дребен вграден модул, направен напълно от неръждаема стомана. Кухненските принадлежности съвсем в никакъв случай не са били употребявани - твърди се, че стилният дизайнер е ненавиждал миризмата на храна в жилището.
То се намира на третия етаж на шестетажна остаряла постройка, издигната през 1694 година в седми регион на френската столица - един от най-скъпите във Франция. Жилището е добито от Лагерфелд през 2004 година Освен него стилният дизайнер има още няколко парцела във френската столица, в Сен Тропе и Монако.

Не се оповестяват детайлности за купувача

Според немското списание Шпигел  купувачът е жена , която на търга е била представлявана в залата от собствен юрист. Оферти е можело да се вършат както персонално, по този начин и по телефона или онлайн, а до търга са били позволени единствено внеслите авансово гаранция за към един милион евро. Според друго изискване добитото на търга имущество не предстои на подмяна или връщане.

От аукционната къща потвърдиха за към 40 заинтригувани лица от Франция и чужбина, които преди търга са създали оглед на жилището. Кой от наследниците е инициирал продажбата и къде ще отидат приходите, уредниците на търга не разкриват.

Котката е наследница на милиони

Роденият в Хамбург фешън дизайнер е тясно обвързван с стилната къща Шанел и със личната си марка Карл Лагерфелд. Почти нищо не се знае за персоналния му живот, изключително през последните години от него, когато той се беше отдръпнал от обществения живот. Лагерфелд не е приемал съвсем никого в този апартамент, в който е живял към 10 години – до гибелта си през февруари 2019 година. За посетители то е имал различен апартамент, намиращ се на прилежащата улица. Единственото живо създание, за което Лагерфелд намерено е говорел, че обича и обожава, е котката му Шупет .

Тя се появява в дома му през 2011 година и от този момент той не се е разделял с нея. Животното имало персонална прислужница, ядяло на една маса със притежателя си от порцеланови чинии и се употребило с голям брой други привилегии. Шупет се е снимала и в десетки рекламни акции, като съгласно Лагерфелд е спечелила 3 млн. $. Твърди се, че стилният дизайнер е желал да остави на котката цялото си положение – към 200 милиона $ съгласно пресата. Но защото това не било разрешено от закона, котката е получила единствено 1,5 млн. $. Останалата част от наследството му е разпределена сред седем близки до него хора, в това число няколко представители на стилния бизнес.

През юни по Disney+ ще излезе сериалът Becoming Karl Lagerfeld ( " Да станеш Карл Лагерфелд " ) – за живота на фамозния фешън дизайнер с присъединяване на Даниел Брюл.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР