Тук е за да прави престъпления, трябва да е в

...
Тук е за да прави престъпления, трябва да е в
Коментари Харесай

Сириецът Мохамад от гонката с полицаите се оказа осъждан

Тук е с цел да прави закононарушения, би трябвало да е в ареста, настоя прокуратурата 

Дрогираният сириец Мухамад Дургам, който спретна гонката с служителите на реда от вторник вечерта, се оказа осъждан – на 8 месеца условно с 3-годишен изпитателен период. Това стана ясно при гледането на мярката му за неотклонение в Районния съд на Бургас.

Присъдата на Дургам е наложена от съда в Свиленград на 8 септември т.г. Той е приет за отговорен за нелегално прекосяване на държавната граница, както и даването на подправени документи за идентичност. По информация на Флагман.бг става въпрос за английски документи, с които е опитал тогава да се избави от правораздаването преди няколко месеца.

И при задържането си в Бургас, 44-годишният Мухамад продължаваше да се показва за британец и на удовлетворителен британски се опита да изясни, че бил вкаран принудително в незаконната скица – заплашили, че ще убият фамилията му. (ВИЖТЕ НАШАТА ТЕМА В РАЗВИТИЕ)

В нощта на задържането си той забрани на кореспондент на Флагман.бг да го снима, тъй като счита, че сме му нарушавали правата, само че самият Мухамад не виждаше нищо неправилно в гонката, която направи с полицейски екипи от Дебелт до Бургас, приключила по знамение без жертви.

Днес Мухамад пристигна в съда с превързана дясна ръка, евентуално, с цел да разсъни страдание. Той разгласи, че съжалява за случилото се. Според изказванията му бил приключил британския лингвистика в Сирия. 

Според прокуратурата обаче, досегашният престой на сириеца у нас показвал единствено едно: „ Тук е с цел да прави закононарушения “. Заради това държавното обвиняване настоя да му се наложи непрекъснат арест.

Служебният му бранител Борислав Янков изиска домакински арест с електронна проследяваща гривна. Според Янков, Мухамад е направил превоза на незаконните мароканци с користна цел. Обещали му по 100 евро на човек, с цел да ги транспортира от границата до вътрешността на страната.



В правосъдна зала стана ясно, че Мухамад е прибрал 7-имата мароканци в региона на село Дебелт. Нелегалните влезнали от Турция и няколко дни се лутали в Странджа преди да получат джипиес точка, с цел да бъдат поети от Дургам.

Колата, която сириеца е наел, е взета на негово име от рент-а-карска компания.
 Прокурорът настоя Мохамад да остане зад решетките, чака се решението на съда до минути   Адвокат Борислав Янков  Сириецът Мохамад Дургам
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР