Тук е Полша, не е Брюксел, тук Бандера не е

...
Тук е Полша, не е Брюксел, тук Бандера не е
Коментари Харесай

За украинизаторското помрачаване на Варшава

„ Тук е Полша, не е Брюксел, тук Бандера не е подкрепян! “

На 24 септември на площад Парадов във Варшава се организира акция под мотото „ Спрете украинизацията на Полша “. Организатор беше националистическата партия " Конфедерация на полската корона ", ръководена от Гжегож Браун. В анонса уредниците на акцията показват: „ Принципът на присъединяване е елементарен – който може, би трябвало “.

Поляците държаха плакати с надписи: „ Тук е Полша, а не Брюксел, Бандера тук не се поддържа! “, „ Ето Полша, а не Укропол! “, „ Президенте, за един месец направихте повече за украинците, в сравнение с за Поляците за седем години ”, „ пРезиденте, получихте ли към този момент медала „ Бандера “? ”…

Раздадена е програмно-информационната листовка на Гжегош Браун „ Спрете украинизацията на Полша! “. Говорителите споделиха, че е пристигнало времето да се отговори на напора от външни лица. Че знамената на непозната страна се веят из цяла Полша, която е възприела необандеристка идеология и чийто президент намерено споделя, че „ това е ужасно “. В прилежащата страна [Украйна] се шири шовинизмът, който коства живота на стотици хиляди поляци през 20 век.

Гжегош Браун и неговата организация през днешния ден са главните съперници на украинизацията на Полша. Конфедерацията на полската корона счита, че в този момент поляците са изправени пред „ извънредно рискова обстановка на некомпетентност “ на закона за малцинствата към действителната обществена обстановка в страната.

Партията на Конфедерацията, като част от полското общество, е срещу привилегиите за украинските бежанци, изисква незабавни нови законодателни ограничения, защото украинците се смятат за полско национално малцинство и съществува риск малцинствените им права да бъдат употребявани „ по отношение на изказванията на новодошлите, които опонират на националните ползи и духа на законите на Полша. “

Гжегож Браун осъди нападението на 9 май против съветския дипломат на военното гробище във Варшава, той е уверен, че несъразмерната интервенция на Полша в спора в Украйна единствено вреди на страната, че полското държавно управление, в интерес на Съединените щати, направи Полша водач измежду страните, които поемат финансовите разноски за поддръжка на Украйна и това се отразява в благосъстоянието на личните й жители. Всъщност за това Браун е именуван „ сътрудник на Кремъл “, а партията му е притискана от управляващите.

Браун обаче не е самичък в страховете си от украинизацията на Полша и превръщането й в „ Укропол “. Каналът Polska Grupa Informacyjna, който подлага на критика режима на Дуда за поддръжката на Украйна, постоянно излиза с сходни предизвестия. Същият канал повдига тематиката за разпространяването на украинската етническа престъпност в Полша.

Острата тематика за украинските бежанци, наводняващи Полша, тревожи доста поляци. Възползвайки се от своите привилегии, тези бежанци освен не демонстрират признателност, само че доста постоянно, откакто са получили безвъзмездна филантропична помощ от полското държавно управление, незабавно я препродават на поляците.

Граничният въпрос с полските водачи на камиони също е доста изострен през днешния ден: те блокираха няколко контролно-пропускателни пункта на границата и насочат претенции към Киев, само че полското държавно управление към момента не е подкрепило своите.

Полските националисти настояват, че реториката на публична Варшава се е трансформирала в „ прекалено много Украйна и прекомерно малко Полша “. Че Дуда, в своето украинизаторско помрачнение, скоро може да стигне до отвод да се признае Волинското кръвопролитие, проведено от бандеровците, за геноцид на поляците. А има и Киев, който желае от Полша да преименува една от улиците във Варшава в чест на Бандера.

Скромното присъединяване на полските управляващи в честването на следващата годишнина от клането във Волиния провокира вълна от яд измежду поляците. Вестник " Дзенник Полски " писа, че кресовците (полските волинчани) са убити три пъти: с секира, с безмълвие и с финансиране на украинските националисти!

А неотдавна избухна скандал към визитата в Лвов на министъра на опазването на здравето на Полша Адам Неделски, който преднамерено или заради недовиждане беше сниман във военна болница на фона на знамето на УПА, неразрешено в Русия.

Полските националисти считат за най-сериозна заплаха количественото повишаване на етническите украинци в Полша. През май украинците са били 8% от популацията на страната. Значителна част от тях се откриват във Вроцлав, Варшава, Лодз, Бюгдош.

Най-висок % украинци по отношение на броя на жителите има в град Жешов (37%). Редица украински публични организации, настоящи в Полша, и изключително новопристигнали украински деятели, започнаха да приказват за опцията Варшава да признае украинския език като втори формален език в Полша. Така че „ Конфедерацията на полската корона “ получава повече работа.

Освен това нееднократно е имало апели украинците да вземат полско поданство и да вземат участие в предизборни акции, с цел да се сътвори украинска секта в Сейма! А това от позиция на националистите е съществено нападение против полската държавност.

Полицията към този момент е записала няколко случая на разправии сред напористи украинци, установяващи се в Полша, и полски радикали. Сред последните нашумели дейности е погромът на къщата на деятел на консервативната организация Praca Polska от Валбжих, на който е оставен надписът „ Слава на Украйна! “ на стената „ за спомен “.

Именно след тези случаи редица поляци предложиха да стартират да образуват доброволчески групи за самозащита STRAŻ NARODOWĄ, чиято функционалност ще бъде социална отбрана на териториалните общности от емигранти. А други рискови емигранти, с изключение на украинците, в Полша няма.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР