Туитър Велосипед, на който не е нужно да въртиш педалите, се

...
Туитър
Велосипед, на който не е нужно да въртиш педалите, се
Коментари Харесай

Измислиха мързелив велисипед без педали за въртене

Туитър Велосипед, на който не е нужно да въртиш педалите, се предлага в американски уебсайт, написа Дарик. Компанията NuBike показа велосипед, задвижван с преносим лост. Разработчиците обявиха, че пътуването с подобен превоз изразходва по-малко старания заради модифицирания принцип на работа на механизма.

При велосипеда на NuBike обичайна верижна трансмисия е сменена с лост. Разликата при него е, че велосипедистът натиска педалите, вместо да ги завърта. Разработчиците акцентират, че ръководството става по-ефективно заради съвсем отвесния вектор на придвижване на краката.

Друго преимущество е опростения монтаж и унищожаване на трансмисията от задното колело, което е потребно при превозване или промяна на гума. Цялото устройство тежи 10 кг, а рамката му - по-малко от 1,4 кг.

Цената на велосипеда ще бъде 3600 $. За серийно произвеждане основателите ще би трябвало да съберат 347 000 от потребителите на Kickstarter. В случай на сполучливо финансиране, продажбите ще стартират през август 2019 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР