Туитър Пожар е избухнал вчера в катедралата Нотр Дам в Париж,

...
Туитър
Пожар е избухнал вчера в катедралата Нотр Дам в Париж,
Коментари Харесай

Пожар избухна в Катедралата Нотр Дам в Париж, евакуираха хора

Туитър Пожар е избухнал през вчерашния ден в катедралата Нотр Дам в Париж, което е наложило евакуацията на хората оттова, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. Според източник от парижката противопожарна работа пожарът е обвързван евентуално с работите по обновяване на постройката.

Според в. " Фигаро " пожарът е зародил на скеле, издигнато от едната страна на катедралата, която е исторически монумент. Според източник от пожарникарите пожарът е зародил в покривната част на храма, над чийто две кули се е издигнал  гъст пушек. Обхванал е огромна част от покрива. Говорителят на " Нотр Дам " заяви, че сигналът за пожара е подаден в 18.50 часа през вчерашния ден локално време. 

Катедралата " Нотр Дам " или " Света Богородица " е един от знаците на Париж. Тя е издигната през 1163 – 1345 година и е едно от най-великите достижения на готическата архитектура. Тук през 19 век е коронован за император Наполеон Първи, а през 1970 година е осъществено опелото на военачалник Шарл дьо Гол.  Катедралата има превъзходен орган и съвършена звучност. Там всяка неделя в 17:30 часа се организират безвъзмездни концерти. Катедралата побира 9000 души.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР