Туитър разкри 10 млн. туита с дезинформацияСоциалната мрежа Туитър е

...
Туитър разкри 10 млн. туита с дезинформацияСоциалната мрежа Туитър е
Коментари Харесай

Туитър разкри 10 млн. туита с дезинформация

Туитър разкри 10 млн. туита с дезинформация
Социалната мрежа Туитър е разгласила 10 милиона туита, за които се подозира, че съдържат дезинформация.

По-голямата част от тях са свързани с съветската компания „ Агенция за интернет проучвания “, която е провокирала съмненията на админите на мрежата за микроблогинг.

Американският специфичен прокурор Робърт Мълър упрекна тази компания, че се е пробвала да повлияе на изборите за президентска акция през 2016 година Тя беше включена в американския лист със наказания.

«Водейки се от правилата на прозрачността, а също по този начин за по-доброто схващане на задграничното въздействие, публикуваме цялостния списък с туитове, свързани с две разкрити по-рано осведомителни акции. Разкриваме тези данни, с цел да насърчим транспарантните проучвания на учените по целия свят “, се показва в изказване на Туитър. В него се споделя още, че известията, които се разгласяват, може би са свързани с намесата в американските избори.

Американската администрация постоянно упреква Русия, че е употребила обществените мрежи, с цел да въздейства върху политическите и публичните процеси в Съединени американски щати. Русия счита сходни обвинявания за погрешни и нямащи нищо общо с действителността. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР