Туитър обяви днес, че е премахнал близо 3500 акаунта, които

...
Туитър обяви днес, че е премахнал близо 3500 акаунта, които
Коментари Харесай

Туитър премахна близо 3500 акаунта с правителствена пропаганда

Туитър разгласи през днешния ден, че е премахнал близо 3500 акаунта, които са правили интервенции за оказване на въздействие и агитация в интерес на държавните управления в разнообразни страни, съобщи Франс прес.

По-голямата част от тези сметки (2048) популяризират формалната позиция на Китайската комунистическа партия (ККП) по отношение на отношението към уйгурското мюсюлманско малцинство. Неправителствени организации считат, че близо милион уйгури са въдворени в лагери за насилствен труд.

Още към 100 от изтритите сметки са били свързани с компания, близка до държавното управление на китайския Синцзян-Уйгурски самостоятелен регион, където живеят по-голямата част от уйгурите.

Другите отстранени сметки са промотирали дейностите на държавните структури в Мексико, Русия, Танзания, Уганда и Венецуела.

Туитър също по този начин разгласи стартирането при започване на 2022 година на консорциум по въпросите на модерирането на своята платформа, който ще сплоти учени, неправителствени организации, публицисти и членове на гражданското общество.

Социалната мрежа посочи, че няма да упражнява никакъв надзор върху тематиките на проучване или заключенията на тази група специалисти.

Facebook съобщи през вчерашния ден, че е прекратил интервенция, проведена от Китай, която употребява подправени сметки за поддържане на напрежението със Съединени американски щати.

Тези подправени сметки умножават изявления на фиктивен швейцарски биолог, който сякаш написа, че Съединени американски щати оказват напън върху Световната здравна организация (СЗО) да трансферира виновността за ковид върху Китай.

Отказвайки да се съобразят с условията на Пекин, американските обществени мрежи Facebook, Туитър, Инстаграм и ЮТюб, енциклопедията Уикипедия, както и голям брой непознати медии са тотално блокирани в Китай от държавните цензори.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР