Туберколозата продължава бъде сред 10-те водещи причини за настъпване на

...
Туберколозата продължава бъде сред 10-те водещи причини за настъпване на
Коментари Харесай

Вирусолог: Над 10 млн. души годишно заболяват от туберколоза

Туберколозата продължава бъде измежду 10-те водещи аргументи за настъпване на гибел, макар напредъка на науката и медицината. Това сподели в ефира на на Euronews Bulgaria вирусологът проф. Радостина Александрова във връзка отбелязването на Световния ден за битка с туберкулозата на 24 март. Годишно в международен мащаб  над 10 млн. души заболяват от туберколоза, а повече от 1,6 млн. са смъртните случаи в резултат на болестта, сподели още тя.

Всяка догадка по отношение на произхода на COVID-19 би трябвало да бъде прегледана, само че има безапелационни доказателства, че се е случило естествено. В доста разнообразни елементи от света са открити вируси, извънредно близки до предшественика на SARS-CoV-2. Живеем в свят, в който има хиляди към момента непознати за нас вируси, изясни проф. Александрова.
Важно е да се научим да живеем дружно с вируса и в никакъв случай към този момент да не ставаме очевидци на драмите от началото на пандемията. Вирусът ще бъде част от нашия пейзаж.
проф. Радостина Александрова

По думите на проф. Александрова през днешния ден към този момент разполагаме с доста повече знания за вируса, прогрес са и имунизациите и методите за терапия на болестта.

Високият растеж на случаите на скарлатина у нас се дължат на взрив на болни от варицела.

Повече вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР