Тубдиспансерът във Враца е препълнен с заразени с коронавирус, ще

...
Тубдиспансерът във Враца е препълнен с заразени с коронавирус, ще
Коментари Харесай

Щабът: Тубдиспансерът във Враца е пълен, ще карат заразените в болниците в Козлодуй, Бяла Слатина и Мездра

Тубдиспансерът във Враца е претъпкан с инфектирани с ковид, ще карат болни в лечебните заведения в Козлодуй, Бяла Слатина и Мездра, научи организация BulNews.
В последните дни разпространяването на oпасната област Враца става все по-сериозно, а белодробната болница няма повече места. По тази причина през днешния ден на среща сред регионалния щаб и доктор Константин Шахов е взето решение да се вкара райониране за банкет на болните. Случаите, които не са в тежко положение ще се поемат от лечебниците в Козлодуй, Бяла Слатина и Мездра. Така инфектираните с вируса, които имат пневмонии и други хронични болести на дихателните пътища ще се лекуват в Тубдиспансера без опасения, че няма да има места.
Тежките случаи пък ще бъдат прехвърляни към Коронавирус отделението врачанската МБАЛ „ Христо Ботев “.
Ситуацията в лечебницата е на ръба, като медиците там сега лекуват 27 индивида потвърдено заболели от ковид и 10 съмнителни, на които се чакат пробите.
Припомняме, че в сряда предходната седмица от регионалния щаб по битка с грипа и острите респираторни болести споделиха, че към оня момента 18 лица открити с коронавирус зараза се лекували в профилираната белодробна болница във Враца.
Четири дни по-късно броят на инфектираните, които се нуждаят от лекуване в болничното заведение към този момент е доста по-голям.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР