Ту-22М3 с ракети „Кинжал“ ще се превърнат в проблем за

...
Ту-22М3 с ракети „Кинжал“ ще се превърнат в проблем за
Коментари Харесай

Military Watch: Ту-22М3 с „Кинжал“ могат да „затворят“ Средиземно море за НАТО

Ту-22М3 с ракети „Кинжал“ ще се трансфорат в проблем за НАТО в Средиземно море.

Изданието реагира на прехвърлянето на бомбардировачите Ту-22М3 и изтребителите МиГ-31К с „Кинжали“ в Сирия.

Авторът на обявата припомня, че след прехвърлянето в авиобаза „Хмеймим“, самолетите са почнали наблюдаване над неутралните води на Средиземно море. Всичко това се случва на фона на високото напрежение в връзките сред Русия и страните членки на НАТО, написа.

През януари командващият стратегическата авиация на Русия Сергей Кобилаш заяви, че ученията са „потвърдили качествата на Ту-22М3 да поразяват цели по цялата акватория на Средиземно море“.

Разгръщането на Ту-22М3 и МиГ-31К е значимо поради въоръжението им. Ракетата Х-47М2 е една от най-мощните тактически балистични ракети в света с ненадминати летателни характерности, в това число скорост от 10 Маха и доста висока маневреност. Смята се, че тази ракета е на процедура невъзможна за прехващане, като може да поразява наземни цели и военни обекти с висока акуратност и има обхват на поразяване от 2000 километра. Този индикатор е повишен до 3000 км за по-големите разновидности, с които е въоръжен Ту-22М3.

Страните членки на НАТО не разполагат с еквивалентни на Х-47М2 средства. Тези ракети са несъразмерен актив и могат да се употребяват за „затваряне“ на Средиземно море за западни военни кораби и за нанасяне на удари по основни възли в цяла Европа.

източник: RUSSIA BEYOND БЪЛГАРИЯ
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР